Alardajs (© Reuters)
Alardajs (© Reuters)

Big Sem se ujeo za jezik: Ne smeta mi pandemija, nego Bregzit, propala mi tri pojačanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 12:17

Trener Vest Broma proklinje nova pravila u Velikoj Britaniji

Samo je Šefild junajted gori. Nikog nije pobedio. Vest Bromvič Albion bar ima taj trijumf nad premijerligaškim fenjerašem, ima i bonus u vidu boda sa Enfilda, ali nema kadar koji garantuje opstanak, pa se novi trener Sem Alardajs razleteo u potrazi za pojačanjima i taman kad je pomislio da ih je našao, udario je u zid.

Promociju je sprečio Bregzit, nova pravila, na sceni od 1. januara, po kojima državljani Evropske unije ne mogu u Englesku bez radne dozvole, što do pre samo nekoliko dana nije bio slučaj. Izlazak Velike Britanije iz kontinentalne porodice doneo je i promenu koja će se odraziti na fudbal.

Izabrane vesti

Već sam pronašao tri igrača koja bi mogla da nas pojačaju, ali pravila ne dozvoljavaju angažman. Sramota. Po novim pravilima za dobijanje radne dozvole oni ne mogu ni da kroče u Veliku Britaniju, što je donedavno bilo moguće. Odsad novajlije prvo gledam tako da li mogu uopšte da dođu“, kuka Big Sem, mada ne navodi imena fudbalera koje je hteo na Hotorsnu.

Sve će teže do njih dolaziti, pošto po novim pravilima ni lica mlađa od 18 godina uopšte ne mogu u Premijer ligu.

„To nam otežava život. Nije toliko do pandemije, koliko do promene pravila usled Bregzita. Uradićemo sve što je u našoj moći, ali je izvesno da će u uslovima pandemije ovaj prelazni rok biti najteži svih vremena“.

Ironija je u tome što je Alardajs bio zagovornik povlačenja Velike Britanije iz Evropske unije, na sva usta se zalagao za Bregzit i sad se, verovatno, ujeo za jezik. A pojačanja su mu neophodna...

Ne potcenjujem moje fudbalere, stvarno daju sve od sebe, ali moram da pronađem bolje kako bih podigao ekipu. Ko god da dođe, mora biti bolji od onih koje imamo trenutno, mora odmah da nam pomogne u misiji opstanka“, dodao je trener Vest Broma.



tagovi

Sem AlardajsVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara