Šon Dajš (©Reuters)
Šon Dajš (©Reuters)

Bijelsa odjavio Everton, Dajšu poverena uloga spasioca

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 20:06

Bivši trener Barnlija pred promocijom na Gudisonu

Everton je pronašao naslednika Frenku Lampardu. Kasting za novog trenera zatvoren je na Gudison parku, javlja Dejli Mejl. Klub iz Liverpula bi u mirnu luku trebalo da povede Šon Dajš.

Ako neko ima iskustva u ovakvim situacijama onda je to upravo Dajš. Godinama je vodio borbu za opstanak sa Barnlijem, u nekoliko navrata uspevao da ga održi u eliti, ali je sve ukazivali na to da mu prošle sezone neće poći za rukom. Stoga su mu na Turf Muru u aprilu prošle godine uručili otkaz i od tada je 51-godišnji stručnjak bez posla. Ipak, to bi uskoro trebalo da se promeni.

Izabrane vesti

Ipak, prvi izbor vlasnika Evertona Farada Moširija za novog trenera nije bio Dajš već Marselo Bijelsa. I mada je već u startu stavio do znanja Moširiju da je ekipa “prespora“, kako navode engleski mediji, te da će se teško adaptirati na njegov stil fudbala, pristao je argentinski stručnjak da doputuje u London na pregovore.

Želeo je da implementira novu transfer politiku na Gudisonu po kojoj bi Everton dovodio i razvijao mlade igrače. Dakle, bio je zainteresovan za posao, ali kako ističu mediji sa Ostrva - tek od leta. Bijelsina ideja navodno je bila da do kraja sezone vodi Evertonove mlađe kategorije (U21 tim), a da prvi tim preuze na leto. Evertonu je pak odmah bilo potrebno rešenje pa se ekspresno okrenuo Dajšu.

Na listi potencijalnih rešenja bili su još Karlos Korberan kojem ide sjajno u Vest Bromvič Albioni i Sem Alardajs koji je ranije već vodio Everton. Uprava je ipak na kraju izabrala Dajša, a kako ga očekuje grčevita borba za opstanak i pride će ostati bez Entonija Gordona, spremila mu je i novac za pojačanja.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023Šon DajšMarselo BijelsaEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara