Entoni Gordon (©Reuters)
Entoni Gordon (©Reuters)

Pao dogovor: Gordon u Njukaslu za 51.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 18:15

Everton napunio kasu, ali je sebi otežao borbu za opstanak

Pritisak Entonija Gordona je urodio plodom! Everton je popustio i pristao da proda 21-godišnjeg krilnog napadača. Kako javlja britanski Skaj, na Gudison parku su prihvatili ponudu Njukasla vrednu 51.000.000 evra!

Gordon je isterao svoje. Tri dana zaredom engleskog napadača nije bilo na timskim treninzima, sve kako bi naterao upravu Karamela da prihvati ponudu Njukasla, da bi se danas pojavio u klupskom trening centru što je bio znak da su čelnici Evertona omekšali. Ubrzo je stigla i potvrda sa Skaja, potom i ostalih britanskih medija da je Gordon nadomak Sent Džejmsis parka. Evertonu će pripasti 45.000.000 evra fiksno, dok će preostalih 6.000.000 dobiti ukoliko se aktiviraju klauzule o bonusima.

Izabrane vesti

Gordona je, podsetimo, letos želeo Čelsi, ali je Everton odbijao da ga pusti iako je londonski klub nudio oko 70.000.000 evra. Sada se u Liverpulu verovatno kaju. Zahtevali su doduše isto toliko i sada na Gudisonu, s tim što Njukasl nije imao nameru da im izađe u susret, već se oslanjao na to što je Gordon podneo zahtev za transfer. Everton nije imao kud...

Kako bilo, dopuniće Karamele kasu, ali su sebi otežale ionako nezavidnu situaciju, jer će ostati bez jednog od standardnijih igrača u prethodnih godinu i po dana. Gordon je dete Evertona, ponikao je na Gudisonu, a za prvi tim je odigrao 78 utakmica, postigao sedam i namestio još osam golova.

Gordon će biti drugo najskuplje pojačanje Gordona, odmah iza Aleksandera Isaka (70.000.000 evra), odnosno za svega 1.000.000 evra skuplji od Žoelintona. Kada govorimo o Evertonovim izlaznim transferima, Gordonov će biti četvrti najveći. Više para zaradio je jedino od prodaja Romelua Lukakua, Rišarlisona i Džona Stounsa.


tagovi

Entoni GordonZimski prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara