Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Bilbao umalo ispustio 3:0, stativa sprečila nestvaran povratak Kadiza u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 22:26

Fali mogao da izraste u junaka utakmice

Trijumfom nad Barselonom u prošlom kolu fudbaleri Kadiza isplivali su iz opasne zone. Podvig na Nou Kampu dao im je nadu da mogu do opstanka, ali im je istovremeno iscrpeo snagu. Ili ih pak ošamutio. Kako bilo, ono što su izgradili u Kataloniji, Andalužani su porušili pred svojim navijačima. U poslednjem meču 33. kola Kadiz je u uzbudljivoj utakmici poražena od Bilbaa – 2:3 (0:3).

Centimetri su delili ekipu Serhija Gonzaleza da posle malog čuda na Nou Kampu režira još jedno na Nuevo Mirandilji. Imali su Baskijci tri gola prednosti stečenih u uvodnih pola sata, do pred sam kraj meča komotnih plus dva, ali su morali da strepe za pobedu do samog finiša utakmice, da bi ih ispuštanja već upisanih bodova spasila stativa u petom minutu nadoknade.

Izabrane vesti

Nije Marselino Garsija Toral mogao da poželi bolji start utakmice. Njegovi puleni su gostovanje u Andaluziji otvorili golom u trećem minutu, prednost duplirali u 22, a već do 33. zaokružili perfektnih pola sata. Činilo se da je pitanje pobednika već tada bilo rešeno.

Lukas Perez je na startu drugog dela domaćinu dao nadu, ali i dalje je Kadiz bio daleko od povratka. Nije mu ni isključenje Mikela Vesge, strelca trećeg gola za Bilbao, sredinom drugog dela, pomoglo da smanji razliku. Kako bilo, bio je to znak za Gonzaleza da na teren pošalje Aleksa Fernandeza i Rubena Sobrina, a upravo ovaj drugi prepolovio je zaostatak tri minuta pre kraja.

Od tog trenutka panika je zavladala odbranom gostiju. Sa svih strana nadirali su fudbaleri u žutim dresovima, kao osice kidisali ka golu Unaja Simona, ali nisu uspeli da stignu do boda velikog kao kuća. Baskijski čuvar mreže poneo je zvanje igrača utakmice, ali veliku zahvalnost duguje stativi u tom petom minutu nadoknade. Fali je pokupio odbitak sa ivice šesnaesterca, namestio se i prelepo gađao dalji ugao, Simon je bio praktično savladan, ali mu je okvir gola sačuvao leđa.

Kadiz ostaje na bod udaljen od opasne zone, i videćemo da li će mu ova stativa i neosvojen bod doći glave kada se bude podlačila crta.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Majorka - Alaves 2:1 (2:0)

/Prats 11, Murići 45+4 - Railjo 73ag/

Betis - Elče 0:1 (0:0)

/Tete Morente 82/

Viljareal - Valensija 2:0 (2:0)

/Danžuma 10, 17/

Atletiko Madrid - Granada 0:0

Selta - Hetafe 0:2 (0:1)

/Majoral 23, 51/

Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:2)

/Budimir 14 - Alaba 12, Asensio 45, Lukas Vaskez 90+6/

Četvrtak

Espanjol - Rajo Valjekano 0:1 (0:1)

/Gvardiola 42/

Levante - Sevilja 2:3 (1:2)

/Morales 22, Soldado 87 - Korona 14, 27, Kunde 81/

Kadiz - Atletik Bilbao 2:3 (0:3)

/Perez 56, Sobrino 87 - Garsija 3, Muniain 22, Vesga 33/

Real Sosijedad - Barselona (u toku)



tagovi

PrimeraKadizAtletik BilbaoBilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara