Najnovije vesti

Bild kaže gotovo: Najveće obeštećenje za trenera u istoriji Bundeslige

Vreme čitanja: 2 minuta

Adi Hiter (©Reuters)

Adi Hiter se dogovorio sa Menhengladbahom

Iznenađenje je bila vest jutros da je Adi Hiter u poodmaklim pregovorima sa Menhengladbahom. Očekivalo se da austrijski trener ostane u Ajntrahtu, koji je nadomak istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Ali u toku dana je stigla sveža informacija koju je lansirao uvek pouzdani Bild: Adi Hiter se sve dogovorio sa Gladbahom i na leto će potpisati ugovor na dve godine, sa opcijom produžetka.

I bitna stvar: Menhengladbah će platiti njegovu otkupnu klauzulu iz ugovora koji važi do 2023. godine, a koja iznosi 7.500.000 evra. Biće to najveće ikada plaćeno obeštećenje za jednog trenera Bundeslige. A, čak može i da poraste! Ako se Ajntraht plasira u Ligu šampiona, onda Hiterova klauzula raste na 10.000.000 evra! I nema problema, platiće Ždrepci iz Menhengladbaha i to.

Pola od te sume će ionako dobiti za Marka Rozea, svog trenera koji će se na leto preseliti u Dortmund.

Ali mogao bi to da bude dodatni motiv za fudbalere Gladbaha sledeće nedelje, kada će na svom stadionu dočekati Ajntraht. Prilika da se pokažu pred budućim trenerom, a da pobedom udalje goste od Lige šampiona, da klupskoj upravi uštedi dva i po miliona...

Neke čudne stvari se dešavaju u Ajntrahtu, pošto će na kraju sezone gotovo sigurno otići i Fredi Bobić, sportski direktor, za kojeg se spekuliše da bi mogao u Hertu. Na isteku jedne od najboljih sezona u istoriji kluba, dva glavna operativca za teren odlaze. Neobično...

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva