Igor Tudor, trener Hajduka (©Printscreen)
Igor Tudor, trener Hajduka (©Printscreen)

Bili na konopcima

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 15:09

Igor Tudor preuzima odgovornost za zadnje poraze, tražeći podršku navijača na Poljudu pred meč sa Slaven Belupom! Slično se drži i trener Rijeke pred utakmicu s Goricom

Zaista su Splićani na konopcima uoči 31. kola HNL-a. Omakao im se Varaždin, a zatim i Lokosi koji su ih mimo svih očekivanja na prethodnoj utakmici povukli za nos u Kranjčevićevoj ulici, pa slavili sa 3:2. Iz svega je, pa to je jasno unosno profitirala Rijeka koja ni sama ne može da se pohvali dobrim ritmom pred Goricu, koju će ugostiti od 18.55 časova. Da, ne dužimo, vaga se ko će biti kvalifikant za Ligu Evrope, a pošto Osijek i Rijeka imaju po 52 boda, a Hajduk tek poen manje, sve karte su još uvek otvorene.

Međutim, večeras na Poljudu od 21.05, Bili moraju da predriblaju Slaven Belupo. Šta o tom izazovu, nakon 114 dana bez vatrenih navijača na splitskom stadionu misli trener Igor Tudor?

Izabrane vesti

“Svestan sam pozicije na tabeli i onoga što znače zadnja dva poraza, pa kao trener preuzimam punu odgovornost za to. Najbitnija poruka je podrška igračima, pa molim i publiku da ih danas podrži. Moramo gledati samo sebe i izdići se iz ove situacije”, istakao je Hajdukov trener na konferenciji za medije održanoj uoči susreta, a prenosi klupski sajt. 

Međutim, on danas ne može da računa na povređenog Jaira, zatim Stanka Jurića, Nihada Mujakića i Stefana Simića. Uz to, valja reći da su Hajduk i Slaven Belupo u aktualnoj sezoni tri puta odmeravali snage. Na Poljudu Hajdukovi momci su slavili s 2:0, dok su Koprivničani kod kuće oba puta bili bolji, pri konačnih 2:1.

Što se tiče Rijeke i HNK Gorice, ne sme se oholo reći kako gosti nemaju baš nikakve šanse. Uostalom, već su Rijeku nasukali na X u 22. kolu HNL-a.

“Najbolji lek nakon poraza je pobeda. Čeka nas Gorica, koja je jako dobro organizovana ekipa uz agresiju u srednjem redu. Bitno je što kod svojih igrača vidim glad, da ih je poraz dotukao u smeru da već na idućoj utakmici žele da pokažu više i uz pomoć navijača dođu do pobede”, rekao je Simon Rožman, trener Rijeke u najavi pitanju bodova izuzetno bitne utakmice za njegov sastav.

HRVATSKA 1 – 31. KOLO

Četvrtak

Istra - Lokomotiva Zagreb 1:1

Varaždin - Inter Zaprešić 1:0

Petak

18.55: (1,55) Rijeka (3,80) HNK Gorica (5,80)

21.05: (1,25) Hajduk Split (5,20) Slaven Belupo (11,00)

Subota

20.00: (1,75) Dinamo Zagreb (3,45) Osijek (4,60)

* Kvote su podložne promenama

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Slaven BelupoRijekaHajduk SplitHrvatska 1Goricasportsko klađenjebet analizaIgor Tudor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara