Bili Šarp se naoštrio, Šefild je ovo čekao godinama

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.08.19. | 12:21

Bramal Lejn će biti popunjen do poslednjeg mesta na povratku Premijer lige u peti po veličini engleski grad

Fudbal je čudna stvar. To će vam reći svaki stanovnik Šefilda, grada večno podeljenog između dva velika kluba, Junajteda i Venzdeja. Navijači ovi prvih već godinama u nazad bili su u senci Sova, čak šest godina gledali trećeligaški fudbal, ali danas će konačno imati razloga za osmeh. Kroz nekoliko sati na čuveni Bramal Lejn ponovo se vraća Premijer liga.

Čak 12 godina je prošlo od poslednje utakmice Šefild junajteda u jednoj od najkvalitetnijih fudbalskih liga na svetu. Šta se sve desilo za to vreme... Deca koja su rođena 2007. godine polako privode kraju osnovno školovanje, devet menadžera je prošlo kroz ekipu Šefilda, a Fil Džagelka je odigrao 385 utakmica u Premijer ligi za Everton, pre nego što se ponovo vratio među Oštrice.

Izabrane vesti

I zbog toga će navijači danas priželjkivati isključivo pobedu, a za to imaju i podebeo razlog. Želeće gol Bilija Šarpa, fudbalera koji je rastao uz ovaj klub i igrača koji je postigao njihov prvi gol u Premijer ligi nakon više od decenije. No, neće to biti tako lako kao što su zamislili.

Preko puta će se naći Kristal Palas. Na prvi pogled, idealan protivnik da se sezona na domaćem terenu započne na pravi način. Ali to baš i nije tako. Najstariji i najiskusniji menadžer Premijer lige, Roj Hodžson sigurno će imati nekog keca u rukavu za Oštrice. Vratiće se u sastav i Vilfrid Zaha, oko koga su se ovog leta motale tolike transfer priče i pokušaće da pokaže da i ove sezone Orlovi sa njim mogu da polete visoko.

Uspeo je Hodžson da u prvom kolu na Selhurst Parku u potpunosti zatvori kapije i ne dopusti Evertonu da dođe do pobede na otvaranju. Bile su Karamele znatno bolji rival, naročito u prvom poluvremenu, ali su tadašnji domaćini odoleli, a na kraju su čak mogli da dođu i do tri boda. Ipak, daleko od toga da su nezadovoljni remijem.

Očekivanja od ovog meča su prevelika, ali možda ovaj put ne treba očekivati pet golova, tri penala i dva crvena kartona kao na poslednjem susretu ova dva kluba. Šefild junajted je te 2010. godine na Bramal Lejnu došao do velikog preokreta protiv Kristal Palasa u poslednjih pet minuta utakmice i slavio je rezultatom 3:2.

Bilo kako bilo, sigurno nas očekuje dosta emocija. I onaj pravi, tipični engleski stil fudbala. Meč na Bramal Lejnu svakako ne bi valjalo propustiti.

PREMIJER LIGA – 2. KOLO

Subota
Arsenal - Barnli 2:1 (1:1)
/Lakazet 13, Obamejan 64 - Barns 43/
Norič - Njukasl

Aston Vila - Bornmut 1:2 (0:2)
/Luiz 71 - King 2pen, Vilson 12/

Brajton - Vest Hem 1:1 (0:0)
/Trosar 65 - Ćićarito 61/

Everton - Votford 1:0 (1:0)
/Bernard 10/

Sauthempton - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ings 83 - Mane 45+1, Firmino 71/

Mančester Siti - Totenhem 2:2 (2:1)
/Sterling 20, Aguero 35 – Lamela 23, Lukas 56/

Nedelja
15.00: (2,70) Šefild junajted (3,00) Kristal Palas (2,85)
17.30: (1,75) Čelsi (3,60) Lester (4,90)

Ponedeljak
21.00: (3,10) Vulverhempton (3,20) Mančester junajted (2,40)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara