Stadion u Humskoj (© Star sport)
Stadion u Humskoj (© Star sport)

Bio u senci Baždara i Milovanovića, a ide u Tursku: Partizan šalje špica u Fenerbahče

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 23:37

Ensar Brahić se verovatno seli u Istanbul

Još nije kraj sezone, ostalo je nekoliko sedmica do početka letnje pijace, mada se čini da je jedan posao završen kad je u pitanju Partizan. Talentovani napadač Ensar Brahić bi trebalo u narednoj sezoni da postane član – Fenerbahče!

Inicijalnu informaciju plasirali su mediji iz Istanbula, te iako nekad umeju da budu senzacionalistički nastrojeni, pa čak i skloni izmišljanju, izgleda da su ovoga puta na dobrom tragu. Mozzart Sportu je potvrđeno kako postoji mogućnost da se 17-godišnji špic preseli u Istanbul, ali da transfer nije gotov kako su tamošnji portali preneli. Mogao bi da bude uskoro, pošto sve ka tome navodi.

Izabrane vesti

U ovom trenutku nije poznato koliko novca bi na ime obeštećenja dobio beogradski klub. Jedino je nagovešteno da Ensar Brahić ne bi odmah u prvi tim Fenera, što je razumljivo, jer nije debitovao ni za seniore Parnog valjka, već bi od jeseni bio deo juniorskog sastava.

Brahić je poreklom iz Novog Pazara, kao dečak je došao u Beograd, pošto su ga snimili skauti Partizana, stručnjaci koji pomno prate mlađe kategorije kažu da je vrlo talentovan, ali da je morao da čeka red, pošto su ove sezone prvom timu mlatene iz kadeta priključeni Samed Baždar i Marko Milovanović. Kako su obojica u međuvremenu, paralelno sa treninzima pod nadzorom Aleksandra Stanojevića, pa i mečevima za prvi tim, igrala i za omladince, tako je postalo jasno da bi Ensar morao da bude strppljiv i da bi tek za godinu došao trenutak za prekomandu u prvi tim. Možda je i to jedan od razloga koji ga je usmerio ka inostrnastvu.

Ove sezone Ensar Brahić je postigao pet golova za kadete Partizana, koje je vodi Milan Stojanoski. Sve u jesenjem delu. Kasnije je prebačen u Teleoptik gde ga je trenirao Albert Nađ, a igrao je i za omladince pod nadzorom Nenada Brnovića, dok je sazrevanje počeo za vreme trenerskog mandata Vladimira Ješića još u pionirima.


tagovi

Ensar BrahićFK PartizanFenerbahče

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara