Veljko Birmančević (Reuters)
Veljko Birmančević (Reuters)

Birmančević opet pogodio, Sparta se oporavila od Liverpula i Plzenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.03.24. | 21:27

I zadržala čelo tabele i bod prednosti u odnosu na gradskog rivala Slaviju

Teških nedelju dana bilo je iza praške Sparte. U dvomeču sa Liverpulom primila je 11 golova, pet u Pragu, te šest na Enfildu, a između dva evropska debakla, bio je i treći, ligaški sa četiri primljena gola od Viktorije u Plzenju. Ali kako stvari stoje oporavila se Sparta i u 25. kolu domaćeg prvenstva pobedila Hradec Kralove ponovo se vrativši na lidersku poziciju koju joj je gradski rival Slavija oduzela na tri sata - 2:1.

Za trijumf nad timom iz plej-aut zone zaslužan je Spartin ubitačni trio u sastavu Veljko Birmančević, Lukas Haraslin i Jan Kuhta. Srpski ofanzivac je posle Liverpula nastavio sa upečatljivim partijama i na domaćoj sceni i u 16. minutu doneo prednost ekipi sa Letne. Nastavio je popularni Birma da podebljava već impresivnu statistiku koja trenutno kaže da je na ovosezonskih 35 utakmica u svim takmičenjima postigao 12 i namestio 11 pogodaka.

Izabrane vesti

Tek što je počelo drugo poluvreme kombinovali su Haraslin i Kuhta. Slovak je kaznio grešku odbrane gostiju, ukrao loptu, a Kuhta pogodio za nedostižnih 2:0 koje je do kraja utakmice samo uspeo da ublaži Matej Koubek.

Sparta do kraja ligaškog dela ima još pet utakmica od čega su potencijalno vrlo nezgodne one protiv Ostrave, Mlade Boleslav i Sigme Olomuc, timova pozicioniranih od petog do sedmog mesta.



tagovi

Veljko BirmančevićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara