Veljko Birmančević (Reuters)
Veljko Birmančević (Reuters)

Birmančević posle polusezone na izlaznim vratima Tuluza

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 17:16

Mogao bi da se vrati na mesto uspeha

Jedan od srpskih fudbalera koji bi neočekivano mogli da promene sredinu u ovom prelaznom roku je i mladi ofanzivac Veljko Birmančević.

On se posle samo nekoliko meseci nalazi na izlaznim vratima francuskog prvoligaša Tuluza u kojem nije zadovoljio od letošnjeg transfera iz Malmea, vrednog 4.100.000 evra.

Izabrane vesti

Birmančević je Tuluz pojačao u poslednjim minutima letnjeg prelaznog roka, a sada ga lokalni mediji etiketiraju kao promašaj i paničnu kupovinu koja se nije isplatila francuskom klubu. Od dolaska u Tuluz je igrao na 10 utakmica, nije postigao nijedan gol i upisao je jednu asistenciju. Minutažu je uglavnom dobijao kao džoker sa klupe i samo jednom se našao među starterima u prvenstvu.

Zato se sada najavljuje da je Tuluz spreman da ga pusti već ove sezone, a švedski mediji pišu o povratku u Malme gde je pružao sjajne partije. Birmančević je u Malmeu bio jedan od najboljih igrača, među najzaslužnijima za ulazak u Ligu šampiona, titulu i osvojen nacionalni kup u Švedskoj. Izabran je i za najboljeg mladog igrača lige. Tako je i privukao pažnju ostalih klubova među kojim je bio i Tuluz. Podsetimo da je tada upisao i debi kod Dragana Stojkovića u reprezentaciji Srbije i bio u krugu kandidata za odlazak na Mundijal. Ipak, odlaskom u Tuluz je nestao sa fudbalske mape.

U Malmeu veruju da mogu da ga vrate u nekadašnju formu i već su iskazali želju da ga vrate na pozajmicu. Švedski mediji pišu da ni Tuluz nije protiv ako se poklope finansijski detalji. Francuski klub želi da im se plati pozajmica, kao i da Malme reuzme ceo ili veći deo Birmančevićevog ugovora. Prelazni rok je tek počeo pa dva kluba imaju dovoljno vremena da pronađu zajednički jezik.


tagovi

Veljko BirmančevićZimski prelazni rok 2023Malme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara