Veljko Birmančević (AFP)
Veljko Birmančević (AFP)

Birmančević probio led u Pragu: Majstorski gol i asistencija u petardi Sparte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 18:29

Prvi gol srpskog fudbalera još od januara meseca kada je bio strelac za Tuluz u Kupu Francuske

Plenio je Veljko Birmančević od marta 2021. do septembra 2022. u dresu Malmea, pokazao da je sazreo za Lige petice gde se i obreo nakon potpisa za Tuluz. Međutim, nije Francuska bila obećanja zemlja srpskom krilnom napadaču. Nije se snašao u Ligi 1 u ljubičastom dresu, odigrao je 30 utakmica u svim takmičenjima, ali samo jednom zatresao mrežu.

Priliku da mrtav period bavi u senku, odnosno da oživi karijeru ovog leta mu je dala praška Sparta. Dovela ga je na pozajmicu sa pravom otkupa za 3.000.000 evra, a nekdašanji igrač Čukaričkog je u trećem nastupu za novi tim probio led. Sparta je u 3. kolu češke elite raznela Pardubice (5:2) zadržavši maksimalan učinak od starta sezone, a Birmančević je pobedu svog tima ukrasio majstorskim golom i vrlo umešnom asistencijom.

Izabrane vesti

Njegov centaršut iz 15. minuta prethodio je vodoćem golu domaćina u režiji Kuhte, da bi malo pre isteka sat vremena igre povremeni reprezentativac Srbije postvio konačnih 5:2. Idelno je, već iz prijema, pripremio sebi udarac, a zatim poslao loptu u rešlje smestivši je u malu mrežu.

U prva dva nastupa Birmančević je igrao oko sat vremena, a danas je bio na terenu od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka. Potezi koji nagoveđtavaju renesansu 25-godišnjaka iz Šapca koji je postigao prvi gol još od januara ove godine. Tada je bio strelac za Tuluz u Kupu Francuske.



tagovi

Veljko BirmančevićSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara