Veljko Birmančević (©Starsport)
Veljko Birmančević (©Starsport)

Birmančevićev 15. gol u sezoni, 10. u prvenstvu, ali veliki kiks Sparte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 00:23

Češka: Slavija novi lider posle remija gradskog rivala protiv Mlade Boleslav – 1:1

Ako Crvena zvezda odbrani tron u Srbiji, tinja nada na Marakani da je moguć i direktan plasman u Ligu šampiona, ali za to su šanse sve manje. Šahtjor je lider u Ukrajini, a i Sparta, za koju navijaju u Ljutice Bogdana, izgubila je čelnu poziciju u Češkoj posle kiksa na svom terenu od Mlade Boleslav – 1:1.

Novi lider je Slavija sa bodom više. Jedini pogodak za šampiona Češke delo je povremenog srpskog reprezentativca Veljka Birmančevića koji se golovima nameće selektoru Draganu Stojkoviću Piksija pred start Evropskog prvenstva za nešto više od dva meseca u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, bivši igrač Partizana i Čukaričkog, stigao je do brojke od 10 u prvenstvu Češke, a 15. u sezoni (četiri u Ligi Evrope i jedan u kvalifikacijama za Ligu šampiona). On je postigao izjednačujući gol u finišu prvog poluvremena. Krilni napadač je bio pribran i posle odbitka od prečke je lako zatesao mrežu gostiju. VAR se gledao, ali je sve bilo regularno.

Očekivalo se u nastavku da će Sparta da stigne do očekivane pobede, ali je u 60. minutu isključen domaći fudbaler, Ekvadorac Anhelo Presijado, pa je domaćin morao s igračem manje da napada. Na kraju nije uspeo da osvoji tri boda.

Birmančević je igrao do 76. minuta, kada je ustupio mesto Nigerijcu Viktoru Olatunjiju. Srbin je u sjajnoj formi u poslednje tri nedelje. Ovo mu je četvrti gol na pet poslednjih mečeva. Golgeterski niz je počeo na Enfildu, kada je dao jedini pogodak za Spartu u debaklu od Liverpula (1:6) u revanšu plej-ofa za četvrtfinale Lige Evrope.

Usledili su golovi Hradecu i Češkim Buđejovicama u prvenstvu, onda bez pogotka u Kupu protiv Opave, da bi sada bio strelac jedinog gola za svoj tim protiv Mlade Boleslav.

Praški timovi, Slavija i Sparta, odlučiće o tituli u Češkoj. Ostalo je još tri kola pre kraja prvog dela sezone, a onda sledi plej-of.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

ČEŠKA 1 – 27. KOLO

Subota

Slavija – Bohemijans 2:1 (0:0)

Karvina – Viktorija Plzenj 0:0

Liberec – Slovačko 4:1 (2:0)

Zlin – Sigma 3:2 (1:0)

Nedelja

Jablonec – Ostrava 2:3 (1:2)

Pardubice – Češke Buđejovice 1:1 (1:0)

Teplice – Hradec 0:1 (0:1)

Sparta – Mlade Boleslv 1:1 (1:1)



tagovi

Veljko BirmančevićSparta PragSlavija PragČeškaČeška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara