Veljko Birmančević (Foto: MN Press)
Veljko Birmančević (Foto: MN Press)

Birmančevićev Malme ide na pauzu sa vrha

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 12:11

Šampion Norveške bi pred jednoipomesečni odmor mogao da preuzme lidersku poziciju od Jurgordena, ukoliko savlada

Prvi deo sezone u švedskom Alsveskanu primakao se kraju. Po okončanju osme runde prvoligaši će na jednoipomesečnu pauzu, a zavesa će se spustiti mečevima Erebro - Malme i Elfsborg - Norćeping (18.30).

Uprkos brojnim kritikama na startu sezone, Malme bi na pauzu mogao da ode kao lider šampionata, mada, na ne toliko dominantan način kao što se prošle sezone prošetao do titule, i pride uz jednu utakmicu više od trenutno prvoplasiranog Jurgordena (isti broj bodova - 17).

Izabrane vesti

Šampion Švedske je daleko od ubedljivog ove sezone. Od pet pobeda, koliko je upisao od starta, samo jednu je ostvario sa dva gola razlike, preostale četiri minimalnom. Pritom je na svakoj od osam utakmica primio makar po gol, u proseku jedan i po po meču. Ali, ono što je najbitnije, opravdava zvanje šampiona i upisuje pobede. Poslednju mu je doneo Veljko Birmančević.

18.30: (7,25) Erebro (4,40) Malme (1,45)

Nakon što je propustio prva dva kola, bivši fudbaler Čukaričkog, plaćen 1.000.000 evra timu sa Banovog brda, postepeno je ulazio u tim. Na naredne dve utakmice ulazio je sa klupe, da bi se na poslednje četiri našao u startnoj postavi i odgovorio sa dva pogotka.

Treći u dresu Nebeskoplavih tražiće protiv druge najslabije odbrane u šampionatu. Pretposlednji tim Alsvenskana, Erebro, primio je 14 golova u dosadašnjih sedam kola, a šampiona države dočekuje uzdrmanog samopouzdanja, nakon što je pretrpeo težak poraz u derbiju sa Degerforsom (0:3).

Ni napad mu nije raspucan. Erebro je ubedljivo najneefikasniji sa četiri postignuta gola. Ali Malmeovu mrežu je u poslednje vreme često tresao. Na samo dva od prethodnih osam međusobnih susreta nije uspeo da postigne gol protiv današnjeg rivala, s tim da golovi uglavnom nisu garantovali i bodove - poražen je na šest od tih osam utakmica.

ŠVEDSKA 1 - 8. KOLO

Ponedeljak

18.30: (2,40) Elfsborg (3,35) Norćeping (2,95)

18.30: (7,25) Erebro (4,40) Malme (1,45)



tagovi

Švedska 1AlsvenskanMalme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara