Ognjen Drašković, Milan Biševac, Srđan Babić i Marko Janjević
Ognjen Drašković, Milan Biševac, Srđan Babić i Marko Janjević

Biševac ispratio Babića u Almeriju: Sa Umarom Sadikom u napad na Primeru

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 14:42

Doskorašnji štoper Crvene zvezde promovisan u novog štopera andalužanskog kluba

Prva želja je bila Portugalije, jer Srđan Babić je tokom prošlosezonske pozajmice u Famalikau podsetio zašto je bio član one šampionske generacije Orlića, na kraju ipak – Španija. I druga liga, ali sa jasnim ciljem da se u dresu novog kluba, Almerije, napadne plasman u Primeru. Taj cilj je i istaknut na današnjoj promociji 25-godišnjeg štopera kao novog igrača kluba iz Andaluzije u koju je stigao sa menadžerima Markom Janjevićem, Ognjenom Draškovićem i još jednim bivšim centralnim bekom Crvene zvezde Milanom Biševcem, sve uglednijim u svetu fudbalskih agenata.

Babić je u Almeriju došao kao zamena za zemljaka Nikolu Maraša, koji je pozajmljen prvoligašu Rajo Valjekanu, pa se očekuje da će se vrlo brzo ustaliti u startnih 11 Rubija, nekadašnjeg trenera klubova kakvi su Betis, Espanjol, Ueska, da ne nabarajamo sada sve.

Izabrane vesti

Pred njim je jasan zadatak: vratiti tim u elitno društvo. Zbog toga uostalom Almerija ovog leta nije htela da proda ni Umara Sadika, najboljeg strelca iz prošle sezone.

Sada je tu i Babić, impresionirao je prošle sezone u Portugaliji, pa ga je letos htela i Braga i nudila je 1.300.000 evra i 10 odsto od narednog ugovora. Crvena zvezda je ipak odbijala svaku ponudu – a javila se ubrzo i Vitorija Gimaraeš, pa i Šarlroa – jer je trener Dejan Stanković na početku sezone Babića video kao startnog štopera. Ipak se zatim okrenuo ka Radovanu Pankovu kao partneru Aleksandra Dragovića, pa Milošu Degeneku i Babić je shvatio da u Ljutice Bogdana neće imati preveliku minutažu zbog čega je rešio da se još jednom otisne na Pirineje.

Almerija će za jednogodišnju pozajmicu platiti 100.000 evra, a ako Babić odigra više od 40 odsto utakmica – što ne bi trebalo da predstavlja problem – ili se klub plasira u Primeru Zvezda će dobiti i 1.100.000 na ime obeštećenja.


tagovi

Srđan BabićMilan Biševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara