(©Fudbalski savez Makedonije)
(©Fudbalski savez Makedonije)

Bitka za Kup Makedonije: Izlazak u Evropu i bar 250.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 12:53

Utakmicom između Sileksa iz Kratova i skopske Makedonije Đorča Petrova biće spuštena zavesa na sezonu i biće poznati svi učesnici u evropskim kupovima

Sileks je branilac trona, a u ovom slučaju na suprotnoj strani su gladni Lavovi iz Đorče Petrova. Klub iz Kratova je prošle godine pobedom nad Akademijom Pandev (4:3 posle penala) došao do titule i kvalifikacija u Ligi konferencije. Makedoniju je "oživeo" Muharem Bajrami.

Nekadašnji šampion na prvoligaškoj sceni poslednji put je igrao u evropskim kupovima 2020. godine kada je eliminisan od jermenskog Alaškerta. Sileks, predvođen Gorazdom Mihajlovim ušao je u istoriju i postao prvi drugoligaški klub finalista i sada želi da ode korak dalje i postane prvi drugoligaški tim koji se okitio najsjajnijim odličjem u Kupu. Vredi napomenuti da je klub postigao svoj cilj u prvenstvu – ekspresno kao lider u Drugoj ligi – Zapad se vratio u elitu.

Izabrane vesti

Mihajlov zna kako se osvajaju kupovi. Ovaj mladi strateg je jednom uspeo da podigne ovaj trofej kada je u finalnom duelu 2013. sa Teteksom savladao Škendiju (1:1 posle 90 minuta, 6:5 penali) i odveo tim u kvalifikacije za Ligu Evrope, iako je te sezone ispao iz elite. Đorčepetrovci su se poslednji put izborili za trofej u ovom takmičenju 2006. godine kada su u infarktnom finalu golom Filipa Ivanovskog u 92. minutu savladali Škendiju (3:2). Njihov trener Muharem Bajrami osvojio je Kup Makedonije samo kao igrač u dva navrata, sa Slogom Jugomagnat i Renovom, ali nikad kao trener.

18.00: (1,90) Makedonija ĐP (3,25) Sileks (3,90)

Kada se pogleda poslednjih 10 međusobnih obračuna, nezahvalno je govoriti ko je bliži trofeju. Četiri pobede ima Makedonija, Sileks ima tri, dok su tri meča završena nerešeno, sa identičnih 1:1. Makedonija Đorče Petrov je zbog prvoligaškog iskustva u blagoj prednosti, ali Sileks se ne sme lako otpisati. Pobednika ove Kup utakmice čeka dvostruka satisfakcija – trofej, ali i nastup u Evropi koji će doneti najmanje 250.000 evra.


-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP MAKEDONIJE – FINALE (JEDAN MEČ)

Petak

18.00: (1,90) Makedonija ĐP (3,25) Sileks (3,90)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Martin TANASKOVSKI



tagovi

MakedonijaSileks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara