Božidar Bandović (©Starsport)
Božidar Bandović (©Starsport)

Bitka za mesto broj pet: Voša u aprilskom roku sprema osvetu Čukaričkom

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.04.24. | 12:23

Novosađani dočekuju Brđane u derbiju 28. kola Mozzart Bet Superlige (18.30)

Često se kaže da je Vojvodina treći klub u državi, što je apsolutno tačno ako se kao kriterijum uzme tradicija i veličina kluba. Međutim, ove seozone rezultatski to mesto ubedljivo zauzima TSC, koji je bliži drugoplasiranom Partizanu nego kragujevačkom Radničkom 1923, Vojvodini i Čukaričkom, ekipama koje će uz “večite” i Topolčane juriti preostale dve karte za Evropu. Realnost je da se Novosađani ove sezone bore za evropsku scenu i ako je moguće da se etabliraju kao četvrti klub u zemlji. A za to ih čeka nadmetanje sa najprijatnijim iznenađenjem proleća, kragujevačkim Radničkim 1923, te sa Čukaričkim, s kojim se danas sastaju na “Karađorđu” u derbiju 28. kola Mozzart Bet Superlige (18.30, TV Arena Premium 1).

Novosađanima je trebalo vremena da se pokrenu u prolećnom delu sezone Mozzart Bet Superlige, u jednom momentu su bili čak bliži plej-autu nego evropskoj zoni, ali na poslednja četiri meča imaju maksimalan učinak. Uspon čete Božidara Bandovića krenuo je čudesnim trijumfom u nadoknadi nad Voždovcem kod kuće nakon preokreta (2:1), a onda su pred Lalama redom pali IMT u Beogradu (3:1), Novi Pazar u Novom Sadu (1:0), te na koncu Radnik u Surudlici (4:0), kojeg je Stara dama pregazila kao niko drugi ove sezone. Na krilima ovog ubedljivog trijumfa i lepog pobedničkog niza Vojvodina nastoji da protiv Brđana na svoj konto doda i petu vezanu recku i beogradsku ekipu preskoči na tabeli. Počeo je redovni aprilski ispitni rok, a Voši na samom početku predstoji veoma težak ispit, koji ako položi sa visokom ocenom može da nagovesti spremnost ove generacije za velika dela, a na leto i napad na grupnu fazu u Evropi, o kojoj mašta rukovodstvo kluba.

Izabrane vesti

Pred ekipom Božidara Bandovića je bez sumnje najzahtevniji meč u dosadašnjem delu prolećnog dela sezone. Za samo sedam dana Lale će sa istim rivalom odmeriti snage i u okviru četvrtfinala Kupa Srbije na Banovom brdu. Za taj susret u masovnijem takmičenju (osvajač Kupa ima mesto u Evropi) popravnog nema, dok današnji duel nema tu težinu u rezultatskom smislu, jer će se opet ova dva tima sastati u plej-ofu.

Međutim, Stara dama ima zadatak da iskoristi odličan momentum u kojem se nalazi posle dugo vremena – samo četiri puta u istoriji Voša je imala pet pobeda u nizu, a sada je nova šansa – te da na krilima svoje publike pokaže da je trenutno kvalitetniji sastav od Beograđana. Ova dva meča se možda mogu posmatrati i kao svojevrsna borba za status četvrtog kluba u Srbiji. Istina, tu je ispred njih trenutno sa bodom više Radnički 1923, ali za razliku od Kragujevčana, Čuka i Voša imaju kontinuitet iz prošlih godina, što im može biti određena prednost.

Stara dama danas ima i dodatni motiv da se osveti Brđanima za prošlu sezonu, kada su ih nadigrali u plej-ofu, ali i Kupu u samo 10 dana. Istina je da je teško pobediti istog rivala dva puta u kratkom vremenskom razmaku, ali to je prošle sezone pošlo za rukom Čukaričkom. Božidar Bandović se ne opterećuje time i sada je fokusiran samo na ovaj susret. Vošin strateg veruje da će nošeni podrškom navijača zabeležiti novu pobedu.

Posle četiri uzastopne pobede podigli smo samopouzdanje i sad nas očekuje teška utakmica protiv individualno i timski veoma opasnog protivnika. Čukarički nam je rival i u Kupu, ali smo sada samo fokusirani na prvenstveni susret. Igramo pred našim navijačima i obećavam da ćemo dati sve od sebe da uz njihovu pomoć dođemo do nove pobede. Treba da budemo disciplinovani i fokusirani do samog kraja. Neće biti lako, ali verujem da ćemo da ponovimo sve dobre stvari iz prethodnih utakmica”, rekao je Bandović.

Stručni štab Novosađana i dalje ne može da računa na povređene Gurama Giorbelidzea, te Andriju Radulovića, jednog od najkonstantnijih igrača Stare dame u ovoj sezoni.

Za razliku od nekoliko prvih kola, Bandović u poslednja dva susreta nije pravio značajne rotacije u timu. Ipak, s obzirom na to da je raspored takav da se utakmice igraju na svaka tri dana, moguće su određene promene u odnosu na sastav koji je igrao u petak u Surdulici.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO

Utorak

16.30: (3,25) Novi Pazar (3,35) TSC (2,25)

18:30: (2,20) Vojvodina (3,40) Čukarički (3,30)

19:00: (1,55) Železničar (4,00) Radik (6,50)

Sreda

16.30: (2,50) Mladost Lučani (3,30) Radnički 1923 (2,85)

16.55: (7,50) Voždovac (4,40) Partizan (1,45)

18.30: (2,45) Spartak ŽK (3,15) Radnički Niš (3,05)

19.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) IMT (18,0)

Četvrtak

17.30:(1,90) Napredak (3,40) Javor (4,30)



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara