Trening Barselone pod komandom privremenog trenera Serhija Baruhana (© Reuters)
Trening Barselone pod komandom privremenog trenera Serhija Baruhana (© Reuters)

Bivši Barsin predsednik: Osvajamo triplu krunu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 14:05

„Gvardiola i Enrike su bili neiskusni, pa su pravili dobre rezultate, pa će i Ćavi“, smatra Đoan Gašpar

Pesimisti bi rekli da je za medije pričao kao da je jeo bunike. Večiti optimisti će kazati da je možda u pravu, jer je sezona tek u zamahu i ima vremena da se popravi ono što je urušeno. Đoan Gašpar je dao sebi za pravo da izgovori ono što nije čak ni Lionel Mesi dok je bio član Barselone.

Doduše, bivši predsednik Katalonaca sad nema nikakvu odgovornost i može slatkorečivim izjavama da budi maštu navijača. Posle promene na klupi, mrtav-hladan, ispalio je kako klub sa Nou Kampa može da se okiti triplom krunom!?

Izabrane vesti

Osvojiće Barsa Ligu šampiona, Primeru i Kup kralja. Prvenstvo zato što je ostalo dosta utakmica do kraja, a kup usled činjenice da nije ni počelo takmičenje. Iako mogu da pogrešim, ne govorim kao optimista, već na osnovu iskustva, pošto sam mnogo teže stvari doživeo u fudbalu“, rekao je Gašpar, koji je u predsedničkoj fotelji sedeo od jula 2000. do februara 2003.

Štaviše, Gašpar smatra da je Ćavi, iako je dosad samo radio u Kataru, na nivou Luisa Enrikea ili Pepa Gvardiole, koji su Barsi doneli poslednje titule evropskog prvaka. Tada sa Ćavijem na terenu.

„Ako uzmemo u obzir rezultate, da li je Pep dobio prerano šansu, pošto je prethodno trenirao samo rezerve Barselone? Šta je sa Enrikeom? Svi su smatrali da im nedostaje iskustva, a onda su počeli da nižu fantastične rezultate. Ćaviju želim svu sreću, jer bi onda to značilo i sreću za celu Barselonu. Osim toga, godinama priča kako mu je želja da sedne na klupu našeg kluba“.

Španska javnost često oslovljava Đoana Gašparanajgorim predsednikom u istoriji Barselone“, imajući u vidu da je zadužio klub, a da je ekipa pred kraj njegovog mandata bila samo dva boda iznad zone ispadanja. Trenutno je (malo) bolja i možda će joj krenuti kad legendarni Ćavi Ernandez preuzme komande od privremenog rešenja Serhija Barhuana. Sve posle smene Ronalda Kumana.

Sviđalo nam se ili ne, tako funkcionišu stvari u fudbalu. Lakše je šutnuti trenera nego sve igrače. Kuman je legenda Barselone u igračkom smislu i teško mi je palo, jer smo prijatelji i baš ga cenim. Da su mu dali malo više vremena, uradio bi sjajan posao“, dodao je Gašpar.


tagovi

Đoan GašparĆaviCavi ErnandesBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara