Mohamed Ihataren (Foto: Reuters)
Mohamed Ihataren (Foto: Reuters)

Bivši biser PSV-a i Juventusova nada razmišlja o povlačenju u 20. godini

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 15:45

Mohamed Ihataren nestao sa radara, bori se sa depresijom i postoji bojazan da bi mogao da kaže zbogom fudbalu

Malo se govori o mentalnim problemima profesionalnih sportista, a sve su češći i teži. Tako bi borba sa depresijom zbog gubitka oca mogla da okonča karijeru mlade nade holandskog fudbala i Juventusa Mohameda Ihatarena, prenosi Kalčomerkato.

Momak koji je ponikao u PSV Ajndhovenu tokom leta je napravio veliki iskorak u karijeri. U transferu teškom 1.900.000 evra stigao je u najveći klub na Apeninima - Juventus. Odmah je poslat na kaljenje u Sampdoriju, ali par meseci kasnije, mladi Ihataren još nije upisao debi u dresu kluba iz Đenove.

Izabrane vesti

Talentovani vezista, koji je nastupao za sve omladinske selekcije Oranja od U15 do U19, nestao je sa radara pre tri nedelje. Navodno se vratio u Holandiju zbog porodičnih problema.

"Kada pogledamo njegove igračke kvalitete, bio je to dobar posao. Ipak, bio je potpuno van forme kada je stigao. A onda se nešto dogodilo u njegovoj porodici", izjavio je nedavno sportski direktor Sampdorije Danijele Fađano.

Imao je problema da se adaptira, iako mu je klub obezbedio sve uslove da se što bezbolnije i brže prilagodi. Dodeljen mu je lični asistent, a o njemu se starao i menadžer Hose Fortes Rodrigez, kojeg mu je dodelio agent Mino Rajola. U klubu sa Luiđi Ferarisa su bili zabrinuti zbog njegovog ponašanja i nedostatka profesionalizma. Trenirao je odvojeno kako bi povratio formu, ali je često putovao u Monako i Milan, gradove udaljene dva i po sata vožnje od Đenove. Onda je 14. oktobra otišao u Holandiju iz privatnih razloga i izgubio mu se trag.

Sada su se pojavile informacije da se bori sa jakim oblikom depresije posle gubitka člana porodice. Otac mu je preminuo pre dve godine, a sada razmišlja i da okači kopačke o klin. Samporija i njegov matični klub Juventus nisu zauzeli zvanične stavove, ali se očekuje da to uskoro urade i obaveste javnost o detaljima koji stoje iza cele priče.

Ihataren je u dresu PSV-a debitovao u januaru 2019. godine, a za prvi tim je pre odlaska u Juve upisao 74 nastupa i postigao 10 golova. Napustio je Ajndhoven uz dosta pompe, navijači su ga uzeli na zub jer je odbijao da produži ugovor sa klubom. Filipsovci su mu pretili i suspenzijom iz prvog tima, kako bi ga zajedno sa agentom Rajolom dozvali pameti, ali su na kraju pristali da ga prodaju Staroj dami za simbolično obeštećenje.


tagovi

Mohamed IhatarenJuventusSampdorijaHolandijareprezentacija Holandije

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara