Ramon Planes (Reuters)
Ramon Planes (Reuters)

Bivši direktor Barselone odao tajne: Hteli smo Vlahovića pre dve godine i zvali smo De Zerbija za trenera

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.02.22. | 17:40

Potvrdio i da je Lautaro Martinez bio blizu potpisa, kao i da im je Juventus preoteo Lokatelija

Barselona se još sportski i finansijski oporavlja od štetočinskog mandata bivšeg predsednika Đozepa Marije Bartomeua koji je slavni klub ostavio praktično na konopcima. Povratak Đoana Laporte u predsedničku fotelju je zaustavio pad kluba i počela je konsolidacija na svim nivoima.

Jedna od retkih svetlih tačaka Bartomeuove uprave je bio bivši tehnički sekretar Ramon Planes. Najzaslužniji je za jeftine i dobre kupovine poput Pedrija ili Ronalda Arauha. Nije imao toliku moć odluke kao predsednik Bartomeu ili direktor Bordas koji je odbio Mbapea da bi doveo Dembelea, pa je zbog toga i preživeo dolazak nove uprave koja je htela da ga zadrži. Ipak, kao moralni čin je ipak dao ostavku krajem prošle godine.

Izabrane vesti

U razgovoru za italijanske medije je otkrio neke zanimljive stvari iz njegovog mandata.

“Lautaro Martinez je bio jako blizu Barselone. Pregovori su se vodili pre početka pandemije. Održali smo brojne sastanke sa njegovim agentima i direktorima Intera sa kojima smo inače u dobrim odnosima. Onda je došla pandemija i situacija se promenila jer se i fudbal ekonomski promenio”, rekao je Planes.

Na pitanje da li je Barselona želela da dovede Dušana Vlahovića i Manuela Lokatelija, odgovorio je potvrdno:

“Razmišljali smo o obojici. Dušan Vlahović je veoma jak igrač. Hteli smo da ga pozajmimo pre dve godine. Pokušavali smo ali nije bilo izvodljivo. Manuel Lokateli je igrač Barseloninog stila. Eksplodirao je u Sasuolu. Bili smo blizu i njegovog dovođenja ali je Juventus jak klub koji ima posebne afinitete prema domaćim igračima i na kraju je odlučio da ode kod njih”.

Možda i najzanimljivije Planesovo priznanje je da je Barselona ozbiljno razmišljala o dovođenju tadašnjeg Sasuolovog, a današnjeg Šahtjorovog trenera, Roberta De Zerbija.

“Roberto de Zerbi je trener sa filozofijom poput Barselonine. Pep Gvardiola nam je takođe veoma pohvalno govorio o njegovom stilu fudbala. Istina je da morate da imate takav stil ako želite da trenirate Barselonu. On je mlad trener kojeg smo pažljivo pratili. Istina je i da smo ga kontaktirali i mislim da će on u budućnosti moći da trenira Barsu”.

Ipak, Planes je uveren da je Barselona danas sa novom upravom na dobrom putu.

“Barselona je u procesu rekonstrukcije sa mladim igračima. Ceo svet je znao da će ovaj momenat da dođe i da će biti težak. Istina, nisam očekivao da će Leo Mesi otići ovako brzo. Mislio sam da će da ostane u klubu bar još dve godine. Otišao je prošlog leta i za Barselonu je ovo sada bolan period. Ipak, sve je lakše sa ovom novom generacijom igrača i ljudi u klubu. La Masija je fabrika iz koje su kroz istoriju izlazili mnogi vrhunski igrači. Sada se vidi da Barselona ima veličanstvenu novu generaciju mladih igrača”.

Upozorio je i Juventus da ga večeras ne čeka lak posao.

“Viljareal je klub koji vodi najbolju sportsku politiku poslednjih godina. Čak su osvojili i Ligu Evrope. Imaju veoma moćnog vlasnika koji sve dobro kontroliše. Biće to težak rival za Juventus”.


tagovi

Roberto De ZerbiLautaro MartinezDušan VlahovićManuel LokateliRamon Planes

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara