Fudbaleri Oksera (©AFP)
Fudbaleri Oksera (©AFP)

Bivši prvak Francuske na dva koraka do Lige 1

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.05.22. | 13:39

Liga 2, plej-of: Okser i Sošo igraju večeras (20.30) u borbi za finalni meč sa timom iz elitne lige Galskih petlova

Okser i Sošo su poznati klubovi u Francuskoj koji su dugo igrali najbolju ligu. Posebno je Okser klub slavne istorije koji je 1996. godine bio šampion, a u vitrinama ima i četiri trofeja Kupa Francuske. Dugo je na kormilu ovog kluba bio legendarni stručnjak Gi Ru. Ove sezone tim iz pokrajine Burgundi ima šansu da se konačno vrati u najbolju ligu.

Rival u polufinalu plej-ofa za ulazak u Ligi 1 je Sošo. I gosti su bili šampioni Francuske, ali pre Drugog svetskog rata. Okser je bio bolje plasiran u ligaškom delu sezone, pa će igrati na svom stadionu. Sošo je u prvoj rundi dobio Pariz u gostima sa 2:1. Pobednik ovog dvoboja igraće sa 18. timom iz Lige 1, a to je trenutno Mec, mada bi rival u finalnom meču za ostanak mogao da bude i Sent Etjen. Oba tima imaju po 31 bod pred subotnje poslednje kolo u elitnoj ligi Galskih petlova.

Izabrane vesti

Prošle sezone Okser je imao sreće i završio je izvan pozicije koje vode u plej-of za promociju, ali u tekućoj kampanji to nije propustio. U 38 kola tekuće sezone belo-plavi su ostvarili 21 pobedu i 11 nerešenih mečeva, što im je donelo 74 boda i treću poziciju na tabeli. Okser je imao drugi najbolji napad u ligi.

20. 30: (2,25) Okser (3,10) Sošo (3,50)

U poslednja dva kola, današnji domaćini su se savladavši Avr (2:1) i Amijen (2:1). Sošo je u šampionatu ostvario 19 pobeda i 11 nerešenih ishoda, što mu je donelo 68 bodova i petu poziciju na tabeli. Učinak ekipe u navali je bio veoma skroman. U poslednja dva kola Lavovi su izgubili od Pariza (1:2) i remizirali sa Dižonom (2:2).

Ove sezone u Ligi 2, Okser je bio bolji, dobio je Sošo na svom stadionu sa 3:2, dok je u gostima bilo bez pobednika. Domaćin je bez poraza više od dva meseca, odnosno na osam poslednjih mečeva (šest pobeda i dva remija). Kvota u Mozzartu na tip 0-2 je 1.55.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

FRANCUSKA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Petak

20.30: (2,25) Okser (3,10) Sošo (3,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SošoOkserFrancuska 2Liga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara