Endrik (©Reuters)
Endrik (©Reuters)

Bivši skaut Reala sumnja u “scenario Falkao”: Koliko zaista godina ima vunderkind Endrik?

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 10:10

Izgleda starije, to jeste, ali…

Proslavio se time što je otkrio talente Kika Kasilje i Marijana, ali Manolo Romero, nekadašnji skaut za region Katalonije, odavno već ne radi za Real. Pa ipak, opet je aktuelan, jer je doveo pod sumnju pravo godište brazilskog vunderkina Endrika, koji će postati član Kraljevskog kluba kada proslavi 18. rođendan.

Romero sumnja da se to već desilo.

Izabrane vesti

Uvek sam imao sumnju oko Endrika i da li su te godine tačne. Da, zato što je fizički previše spreman. Uvek se setim anegdote oko Radamela Falkaa, koji je u Evropu stigao stariji nego što se mislilo”, rekao je Romero u emisiji El Bar na radio stanici Kadena SER.

Čisto radi konteksta, Falkao se zvanično vodi kao momak rođen 1986. godine. Ali još 2013. je kolumbijska televizija Notisijas Uno objavila da je on rođen 10. februara 1984. godine. Kao izvor je navela Vilsona Serana, direktora škole San Pedro Klaver u Bukamarangi. Tamo se Falkao upisao 1989, a da bi to mogao da uradi morao je da ima pet godina.

Falkao je naravo demantovao tu priču, ali nije baš sve razuverio.

Sećam se da je jedan od mojih nadređenih u Realu išao da gleda utakmicu Kolumbije i Urugvaja na prvenstvu Južne Amerike. Narednog dana je u novinama objavljena fotografija sa jednog od ranijih okršaja dve ekipe. Na toj slici je bio i Radamelov otac, takođe reprezentativni fudbaler. Pored njega dečak, Falkao. Dovoljno je bilo samo da pogledate datum da vidite razliku u godinama. Kasnije je to potvrdio i (legendarni kolumbijski trener) Pačo Maturana”, premotava film Romero.

E sad, što se tiče Endrika on je zvanično rođen 21. jula 2006, a Real ga je uzeo 2022. kao 16-godišnjaka. I platio fiksno 35.000.000 evra s tim da bi ukupna suma mogla da naraste na 60.000.000. Plan je da Endrik stigne u Real sledeće sezone kada postane punoletan.


tagovi

Endrik

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara