Rašid Sumaila i fotografije sa treninga njegovog kluba (©Starsport, ©Facebook)
Rašid Sumaila i fotografije sa treninga njegovog kluba (©Starsport, ©Facebook)

Bivši štoper Zvezde postao vlasnik kluba

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 14:03

Rašid Sumaila je formirao Adisadel Jut Sporting, koji će se takmičiti u četvrtom rangu fudbala u Gani

Fudbaler iz Gane Rašid Sumaila nije ostavio veliki trag u dresu Crvene zvezde. Odigrao je samo pet mečeva na poziciji štopera u sezoni 2018/2019, posle čega se vratio sa pozajmice u kuvajtsku Al Kadisiju. Pomalo iznenađujuće, u 30. godini je ovog leta okončao igračku karijeru, ali nije se oprostio od fudbala. Postao je vlasnik kluba.

Zapravo, bolje je reći da je Sumaila pokrenuo svoj klub. Adisadel Jut Sporting Klub, koji će se od ove sezone takmičiti u četvrtom rangu fudbala u Gani. Igraće u diviziji Centralne regije, a finansiraće ga direktno nekadašnji reprezentativac svojim novcem koji je zaradio tokom karijere.

Izabrane vesti

Sumaila, koji je zabeležio 10 nastupa za nacionalni tim, najveći deo karijere je proveo na Bliskom istoku. Osim Kuvajta i Al Kadisije, igrao je i u Kataru za Al Garafu i Muaiter, kao i za omanski Saham. Inače je dete Ebusue, a preko najtrofejnijeg kluba u zemlij Asante Kotoka je stigao do Mamelodi Sandaunsa i kasnije Azije. Od trofeja je sakupio tri titule, po jednu sa Zvezdom, Mamelodijem i Asante Kotokom.

U Gani generalno nije retkost da uspešni fudbaleri pokrenu klubove ili akademije. Pre Sumaile isto su učinili i Nil Odarti Lampti, Godvin Atram i Avudu Isaka, takođe nekadašnji reprezentativci Crnih zvezda.

Samuila je rekao da se na ovaj potez odlučio kako bi vratio društvu koje mu je pomoglo kada je bio na početku karijere. Klub je pokrenuo u Adisadelu, mestu na jugu Gane u kojem je napravio prve fudbalske korake.

FK Adisadel ima aktivne društvene mreže, kao pravi profesionalni klub, iako ga na Fejsbuku prati samo 68 navijača. Objave su veoma zanimljive, može da se vidi kako ekipa trenira na plaži i na terenu bez trave. Za početak, sasvim dovoljno za klub koji postoji tek nekoliko meseci.


tagovi

FK Crvena zvezdaRašid SumailaGana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara