Da li će biti fudbala u Italiji?
Da li će biti fudbala u Italiji?

Bizarna teorija zavere iz Italije: Dva kluba kriju inficirane da bi prekinuli sezonu?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.06.20. | 22:17

Urednik Korijere delo Sporta pokrenuo lavinu, gradonačelnik Beneventa traži hitnu istragu

Italija je bila upozorenje za sve evropske zemlje. Prvi su se našli na udaru korone i strašno su stradali. Međutim, pitanje je da li su izvukli lekcije, pošto se danas “čizmom“ proširila bizarna teorija zavere po kojoj dva neimenovana kluba iz Serije A kriju da imaju obolele u timu kako bi mogli da prekinu sezonu?!

Naime, posle haosa koji je virus kovid-19 izazvao na Apeninima nadležni organi u Italiji nisu baš spremni da u slučaju pozitivnih fudbalera samo takve šalju u karantin kao što je recimo slučaj u nekim drugim zemlja. Strah od drugog talasa i te kako je prisutan u Italiji, pa fudbalski oci ne smeju baš da izazivaju celu zemlju. Stoga bi sezona – koja još nije ni nastavljena - mogla da bude prekinuta ako bi se u timovima pojavili zaraženi.

Izabrane vesti

Urednik Korijere delo Sporta Ivan Zazaroni – inače poznat i po tome što voli da šokira javnost – zato je u tekstu u kojem je prvi put neko javno pomenuo ovu teorije zavere napisao: “Samo retki smatraju da je glasina pouzdana, ali u zemlji sumnji uvek će se naći neko da šapatom dozove uragan“.

I vetar je već počeo da duva. Javio se gradonačelnik Beneventa Klemente Mastelja, donekle očekivano, pošto su Veštice trenutno ubedljivo prve na tabeli Serije B i izvesno je da bi izborili promociju ako bi se sezona završila. Beneventu dakle rani kraj sezone ne odgovara, pa je Mastelja zatražio hitnu istragu povodom Zazaronijevih tvrdnji.

Previše je lukavih i previše je jakih interesa koje treba štititi“, rekao je Mastelja.

Inače, 16 od 20 klubova serije A je u petak glasalo da se sezona poništi ako korona virus ne dozvoli nastavak prvenstva. Oni su dakle glasali da u toj varijanti ne bude ni šampiona ni promocije ni ispadanja. Samo je Milan glasao protiv, dok su Roma, Lacio i Napoli bili uzdržani.

Međutim, očekuje se da Fudbalski savez Italije sutra stavi veto na takav predlog. Ideja Saveza je da se u slučaju novih slučajeva pozitivnih na korona virus odigra plej-of ili čak da se matematičkim algoritmom odluči konačno stanje na tabeli.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara