(©Reuters)
(©Reuters)

Bjeković: Vlahović je jači i kompletniji od Halanda

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.07.22. | 18:26

Čelnik FSS o talentima evropskog fudbala

Praktično od osnivanja nagrade Zlatni dečko lista od 100 kandidata za prestižno izdanje Tutosporta nezamisliva je bez srpskih predstavnika, a na spisku najvećih talenata ove godine našli su se Filip Stevanović i Nemanja Jović. Dvojac bisera poniklih u Partizanovoj školi, nastavio je kontinuitet, međutim izvesno je da su daleko od vrha i glavnih kandidata poput Kamavinge, Pedrija i Gavija, Gravenberha i Belingema.

Ipak, činjenica da su srpski fudbaleri (među kojima je značajan broj njih stigao iz Zemunela) svake godine u konkurenciji, bila je povod Tutosportu za razgovor sa Nenadom Bjekovićem. Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nekada prvi čovek Partizana za prestižni italijanski medij govorio je o talentima koji ove godine konkurišu za priznanje namenjeno najtalentovanijem mladom igraču.

Izabrane vesti

"U konkurenciji za nagradu su veoma kvalitetni, vrhunski igrači, međutim ukoliko moram da izaberem jednog onda je to Kamavinga koji je sa Realom osvojio Ligu šampiona i Primeru. Takođe, veoma mi se sviđaju prošlogodišnji osvajač nagrade Pedri i njegov mlađi saigrač Gavi. Sjajni su i Musiala i Belingem, a ne treba zaboraviti čudesnog Ansu Fatija ukoliko se oporavi od povrede", rekao je Bjeković.

Kada su u pitanju naši igrači ove godine pripala su im marginalna mesta.

"Srba nema mnogo na listi... Nemanja Jović iz Partizana, Stevanović iz Sitija koji se vratio sa pozajmice u Herenvenu, a tu je i Samardžić iz Udinezea koji je rođen u Berlinu. Dodajem da su u Partizanu vredni pažnje ofanzivci Marko Milovanović rođen 2003. godine i godinu dana mlađi Samed Baždar. U Crvenoj zvezdi, je đak Bajerna, levo krilo Nemanja Motika".

Ipak, od Dušana Vlahovića na najsvetlijoj sceni očekuje se Srbin koji će skrenuti pažnju široke fudbalske javnosti. Napadač Juventusa uspeo je da se u prethodnoj sezoni pokaže u najboljem svetlu, a mnogi su ga poredili sa vršnjakom Erlingm Halandom, osvajačem priznanja 2020. godine.

"Vlahović je jači i kompletniji od Halanda. Norvežanin ima razornu moć, ali ni Dušanova nije ništa manja. Razlika u visini je samo nekoliko centimetara, međutim raznovrsnost šuteva i igra centarfora Juventusa je veća. A Mančester siti i Juventus platili su manje-više isti iznos, uključujući provizije, da bi ih kupili tokom ove godine od Borusije Dortmund i Fjorentine", istakao je Bjeković.


tagovi

Erling HalandDušan VlahovićNenad BjekovićZlatni dečko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara