Bjelica van kontrole: VAR je cirkus i nešto skandalozno, VAR je s*anje!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.11.19. | 23:47

Trener Dinama ne može da prežali viđena tri boda protiv Šahtjora...

Mnogo zamerki imali su Zagrepčani tokom samog meča Dinamo - Šahtjor, žalili se kako im nisu dosuđena dva penala, a na kraju, kao šlag na tortu, sudija Feliks Brih počastio ih je najstrožom kaznom - ali protiv njih! 

Opšti je utisak da je suđenje bilo kriminalno, o čemu je posle meča govorio i trener Modrih Nenad Bjelica. On nije mogao da se iskontroliše, pa može da očekuje drakonsku kaznu UEFA...

Izabrane vesti

Za početak, nedosuđeni prekršaji u šesnaestercu nad Ademijem i Petkovićem?
"Ako ne žele da gledaju snimke, šta će nam taj VAR?! Ja uvek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda taj VAR. Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija fudbal".

Penala za Dinamo nema, ali ima za Šahtjor...
"Zašto imamo VAR? Kada u toj situaciji sudija prvo svira faul na Tajsonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Đire. Da se razumemo, prekršaj Teofila na tajsonu je bio i to je čisti penal, ali stvar je u tome da je sudija gledajući snimak to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi šampiona", nije mogao da se smiri Bjelica. 

I na kraju?
"Zaslužili smo pobedu, bili smo bolji. Čestitam mojim momcima".

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara