Foto: Reuters
Foto: Reuters

Blekpul rutinski dovršio posao: Oksford se remijem oprostio od snova o Čempionšipu

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.05.21. | 23:15

Domaćin nerešenim ishodom (3:3) očuvao tri gola prednosti iz prvod duela

Prednost sa gostujućeg terena od tri gola (3:0) ispostavila se kao dovoljna Blekpulu da se plasira u finale baraža za Čempionšip, s obzrom na to da je Oksford u revanšu uspeo da stigne samo do remija (3:3) i časnog oproštaja od snova o višem rangu.

Znatno dramatičniji duel najavljivao je pogodak Tejlora već u 7. minutu, ali je domaćin ekspresno odgovorio i četiri minuta kasnije preko Embletona došao do izjednačenja. Potpuni preokret već u 13. minutu režirao je Dugal i tako u velikoj meri potopio nade rivala.

Izabrane vesti

Pogotkom Etkinsona u 52. minutu Oksford je Stigao do izjednačenja, a ponovo, po scenariju iz prvog poluvremena, ogovor je usledio praktično iz prvog narednog napada. Dva minuta posle pogotka rivala Jeits je zatresao mrežu gostiju, a konačnih 3:3 postavio je Šodipo.

Eliminisavši Oksford Blekpul se plasirao u 8. finale, a iz pet od prethodnih sedam izlazio je kao pobednik. Rival u borbi za viši rang timu koji je u sezoni 2010/11 bio član Premijer lige biće bolji iz dvomeča Sanderlend - Linkoln Siti. Revanš drugog polufinala zakazan je za sutra, a u prvom susretu slavio je Linkoln 2:0.

ENGLESKA 3 – PLEJ-OF

Petak

Blekpul - Oksford Junajted 3:3 (2:1)

/Embleton 11, Dugal 13, Jeits 54 - Tejlor 7, Etkinson 52, Šodipo 74/

Subota

20.45: (2,00) Sanderlend (3,40) Linkoln Siti (3,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

BlekpulOksford Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara