Deklan Rajs (Reuters)
Deklan Rajs (Reuters)

Blindiranje Arsenala: Rajsu zeleno svetlo, Timber do kraja nedelje i napad na još jednog beka

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.07.23. | 04:29

Tobdžije spremile još 40.000.000 evra

Arsenal je zvanično za sada potrošio „samo“ 70.000.000 evra na poijačanja ali u narednim danima će ta suma vrtoglavo da poraste.Na blindiranje odbrane i prilaze njoj.

Sinoć je stigao i poslednji signal od Vest Hema za realizaciju transfera Deklana Rajsa. Nakon što su prošle nedelje dogovorili visinu odštete, londonski klubovi su sinoć utanačili i dinamiku isplate i na koliko rata će Tobdžije plaćati Rajsov transfer. Vest Hem je dao zeleno svetlo i Rajs se već danas ili sutra očekuje na lekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Izabrane vesti

Podsetimo, Arsenalova četvrta ponuda je iznosila vrtoglavih 100.000.00 funti fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse. Sve zajedno preko 122.000.000 evra što je više od rekordnog premijerligaškog transfera Enca Fernandeza u Čelsi za 121.000.000 evra. Mančester Siti je bio u trci, izjednačio Arsenalovu treću ponudu od 105.000.000 evra, čak ponudio i brži rok otplate ali nije hteo da licitira dalje.

Vest Hemov vezista će uskoro parafirati ugovor i zauzeti mesto u avionu za turneju po Americi na koju Arsenal kreće 16. jula. Arteta će u njemu dobiti zadnjeg veznog kakvog je želeo da patrolira ispred poslednje linije i dodatno osigura defanzivni bedem.

Očekuje se da do kraja nedelje ugovor parafira i holandski reprezentativac Jurijen Timber iz Ajaksa pošto je i njegov transfer 42.000.000 evra (plus 5.000.000 bonusi) težak transfer dogovoren pre nekoliko dana. Defanzivac koji pokriva pozicije desnog štopera i desnog beka će najverovatnije biti korišćen bliže aut liniji dok će se Ben Vajt potpuno vratiti u štopersku liniju.

Sinoć je odjeknula vest da je Arsenal krenuo po još jednog desnog beka. U pitanju je takođe Holanđanin, Džeremi Frimpong iz Bajer Leverkuzena. Tobdžije su navodno ponudile 40.000.000 evra ali se Nemci nadaju da će moći da izvuku 10.000.000 više. Dva kluba već imaju i dogovor oko selidbe Granita Džake u suprotnom smeru čim Rajs potpiše. Prodaja Švajcarca u Leverkuzen bi mogla da pogura i transfer Frimponga.

Reč je o đaku Mančester Sitija koji je afirmisan u Leverkuzenu i odavno se pominje kao želja većih klubova među kojima je i Mančester Junajted. On bi sa Timberom mogao da pokriva desni bok a zbog boljih ofanzivnih karakteristika bi obojica mogli da igraju u formaciji sa trojicom pozadi. Pre njega su se kao opcije pominjali i Žoao Kanselo i Benjamin Henrihs. Na levom boku Arteta ima Zinčenka, Tirnija i Tomijasua, s tim što bi Ukrajinca mogao da više koristi u vezi. Očekuje se izvesna prodaja Roba Holdinga koji je višak pored Gabrijela, Salibe, Vajta, Jakuba Kivijora, pa i Timbera i Tomijasua kada igraju kao štoperi.

Ni potrošenih preko 270.000.000 evra na Haverca, Rajsa, Timbera i eventualno Frimponga ne bi značili kraj Arsenalovog letnjeg trošenja. Ako pored Džake bude prodat i Tomas Parti, Arteta želi još jednog zadnjeg veznog. Očekuje se takođe da deo letnjeg šopinga bude finansiran prodajama igrača koji se vraćaju sa pozajmica poput Pepea, Baloguna, Tavaresa, Soareša...


tagovi

Deklan RajsLetnji prelazni rok 2023Jurijen TimberŽeremi Frimpong

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara