Huan Mata (©Reuters)
Huan Mata (©Reuters)

Bliski istok zove: Mati ponuđeno 16.000.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 11:02

Španac ima ugovor sa Mančester junajtedom do 2021. godine

Prethodne sezone Huan Mata je koliko-toliko igrao. Međutim, početkom kalendarske godine na Old Traford je stigao Bruno Fernandes, u septembru Doni van de Bek, te je minutaža španskom vezisti znatno redukovana. Štaviše, teren je od početka aktuelne sezone “video” jedino na mečevima Liga kupa. U Premijer ligi se u uvodne dve utakmice nije našao u timu, protiv Totenhema je presedeo na klupi. I kako obično biva sa fudbalerima u poznim igračkim godinama, ruku spasa – pozlaćenu, dodali bismo - ponudio mu je klub sa Bliskog istoka.

Naime, kako je transfer ekspert Ijan Mekgeri otkrio u podkastu namenjenom prelaznom roku, Mata je od neimenovanog arapskog kluba dobio ponudu vrednu 16.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

“Počinjenom šokantnim transferom sa Old Traforda, gde je ljubitelju navijača, Huanu Mati, ponuđen vrlo unosan ugovor da se preseli iz Mančestera u Saudijsku Arabiju. Prema našim saznanjima ponuda koju Mata ima vredi 16.000.000 evra godišnje”, otvorio je Mekgeri podkast.

Problem bi moglo da predstavlja to što Mata ima ugovor sa Mančester Junajtedom do 2021. godine, te bi Crveni đavoli mogli da zahtevaju obeštećenje, ali se otac i ujedno agent španskog fudbalera nada da mu klub neće praviti problem.

“Junajted još uvek nije ušao u pregovore, zbog čega ne možemo da otkrijemo ime kluba. Ali sigurni smo da ponuda postoji, njegov otac, koji je njegov agent, uveren je da će Junajted dozvoliti Mati da raskine ugovor”, zaključio je Mekgeri.

Mata je na Old Traford stigao iz Čelsija 2014. godine za 45.000.000 evra. Za nešto više od šest sezone u crvenom delu Mančestera odigrao je 257 utakmica, upisao 50 golova i 45 asistencija.


tagovi

Huan MataMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara