Boaći potpisao za novi klub

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 18:05

Napadač promovisan u Poljskoj

Nešto više od mesec dana potrage za novom sredinom je okončano i Ričmond Boaći zadužio je dres Gurnjika iz Zabeže sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone uz opciju produžetka.

Doskorašnji centarfor Crvene zvezde napustio je Beograd kao slobodan igrač, a pored Gurnjika interesovanje je pokazala i Legija iz Varšave, međutim cilj napadača bio je da pronađe angažman na zapadu.

Izabrane vesti

Napadač se našao na radaru i danskog prvoligaša Vejlea, zainteresovan je bio i švedski AIK iz Solne, a u Gani se pisalo o interesovanju Bešiktaša i Al Nasra, ipak izbor se sveo na poljski tim koji je bio i najkonkretniji.

Gurnjik u Boaćiju vidi rešenje za najistureniju poziciju koja je ostala upražnjena odlaskom Igora Angula u Indiju, a centarfor koji se dokazao u dresu šampiona Srbije se izdvojio među potencijalnim pojačanjima.

Fudbaler iz Gane skrenuo je pažnju široke fudbalske javnosti u dresu Crvene zvezde za koju je igrao u dva mandata i tom prilikom postao najbolji strani strelac kluba. U Ljutice Bogdana stigao je iz italijanske Latine, a između dve epizode u Zvezdi igrao je za Đangsu Saning. Po povratku u Beograd nije pružao partije na nivou onih kojima je izrastao u junaka crveno-belih na putu do proleća u Evropi, a nakon dolaska Dijega Falčinelija potpuno je pao u drugi plan te su mu se putevi sa Zvezdom razišli s krajem 2020. godine.

Gurnjik u prvenstvu Poljske zauzima peto mesto uz učinak od sedam pobeda, tri remija i šest poraza. Naredni izazov tm iz Zabrza očekuje sutra u Kupu Poljske na gostovanju Rakovu.



tagovi

Ričmond BoaćiGornik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara