Boaći promovisan u Grčkoj: Bivši napadač Zvezde adut u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.22. | 02:26

Lamija promovisala napadača iz Gane

U potrazi za sredinom u kojoj će se vratiti na željeni kolosek Ričmond Boaći preselio se u Grčku de će u predstojećoj sezoni nositi dres PAS Lamije, člana tamošnje elite.

Po povratku u Srbiju predstavljao je bledu senku te je sreću potražio u Poljskoj gde je igrajući za Gornik proveo pola godine bez postignutog gola, a prethodnu sezonu okončao je uz skroman učinak od šest golova za Beitar iz Jerusalima iz kojeg je otišao kao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Kada se sagleda fudbalski put od izazova u Kini do danas jasno je da Boaćijeva karijera ide silaznom putanjom, te će novi izazov pred centarforom iz Gane predstavljati i još jedan u nizu pokušaja da se vrati na željeni kolosek. Sa druge strane, grčki klub u nekadašnjem napadaču Crvene zvezde vidi jednog od aduta u novoj sezoni u kojoj je primarni cilj izbeći grčevitu borbu za opstanak koju su vodili prethodnih meseci.

Podsetimo, tim italijanskog stratega Đanluke Feste plej-aut je završio na pretposlednjoj poziciji, ispred Apolona, te se za opstanak borio kroz baraž sa Verijom od koje je bio bolji u dvomeču zahvaljujući pobedi na strani kasnije overenoj na domaćem terenu.

Uz Boaćija, boje Lamije u narednoj sezoni braniće još dva lica poznata srpskoj publici: iskusni golman Bojan Šaranov i krilni napadač Lazar Romanić. Nekadašnjeg centarfora crveno-belih i nove saigrače prvi prvenstveni izazov očekuje već u subotu kada im u okviru prvog kola gostuje AEK.


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara