Ričmond Boaći (©Starsport)
Ričmond Boaći (©Starsport)

Boaći spreman za debi: U Maleziji kao u Zvezdi, najlepši trenutak karijere u Elčeu

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 10:11

Nekadašnji reprezentativac Gane po prvi put će predvoditi napad Selangora ovog ponedeljka od 15 časova protiv Kučing Sitija

Kako je krenula karijera fudbalera iz Gane Ričmonda Boaćija silaznom putanjom od njegovog odlaska iz Crvene zvezde, veliko je pitanje da li ćemo ga ikada više gledati na velikoj sceni. Posle neuspešnih epizoda u poljskom Gorniku, Bejtaru iz Jerusalima i grčkoj PAS Lamiji, te četiri meseca u Libiji, 30-godišnji Afrikanac je rešio da se isproba u Maleziji. Tamo će, ako ne bude iznenađenja, ovog ponedeljka od 15 časova debitovati u dresu Selangora protiv Kučing Sitija, u okviru 15. kola šampionata.

Boaći je zadužio opremu tima koji je trenutno na drugoj poziciji na tabeli, kroz preostalih 12 mečeva zadatak mu je da ga tu i zadrži, kako bi Selangor igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. San o tituli u Maleziji u ovom momentu je nerealan, Johor DT je bez ikakve konkurencije, prvi je sa svih 14 pobeda i uz gol-razliku 54:2.

Izabrane vesti

Na promociji je iskusni napadač uporedio Selangor sa Crvenom zvezdom. I to ne samo zbog boje dresova.

Selangor je neverovatan klub. Upoznao sam navijače i odmah ih zavoleo. Slično je kao sa Crvenom zvezdom iz Beograda, i boje su crveno-bele. Crvena je moja srećna boja, nadam se da će mi bog dati snagu da igram kvalitetan fudbal. Želim da postavljam rekorde u svakom klubu u kojem igram. Želim da, jednog dana kada odem, moje ime ostane zabeleženo“, rekao je Boaći.

15.00: (1,08) Selangor (10,5) Kučing Siti (17,0)

Nekadašnji reprezentativac Gane je sa libijskim Al Akdarom igrao Kup konfederacije, pre toga sa Zvezdom dva puta Ligu šampiona i jednom Ligu Evrope. Ipak, kao omiljeni trenutak u karijeri navodi utakmicu španske Primere, koju je u sezoni 2013/2014 odigrao u dresu Elčea.

Rekao sam tada, ako bog dođe na stadion, postićiću gol. Razmišljao sam kako bi bilo lepo upisati se u strelce protiv Real Madrida, za koji su tada igrali Serhio Ramos i Kristijano Ronaldo. Međutim, sedeo sam na klupi jer sam se tada tek vratio iz Afrike, gde sam igrao za reprezentaciju, pa nisam bio baš odmoran. Ostalo je 15 minuta do kraja, gubili smo sa 1:0, kada me je trener Fran Eskriba pogledao. Brzo sam se zagrejao, ušao u igru i dao gol“, prisetio se Boaći.

On je najveći period u karijeri naravno proveo u Beogradu, za Crvenu zvezdu je odigrao 104 utakmice i postigao 60 golova, uz 15 asistencija. Sa crveno-belima je četiri puta postao prvak Srbije.

Boaćijev novi klub Selangor je doživeo dva poraza u poslednjih pet kola, zbog čega je dodatno izgubio korak za neuhvativim Johorom. Sada zaostaje nedostižnih 11 poena, pa se okreće borbi za drugu poziciju. Ima trenutno isti broj bodova kao Sri Pahang, s tim da je odigrao jednu utakmicu manje.

Selangorov sledeći rival je 12-plasirani Kučing Siti, koji je do sada iz 13 utakmica osvojio samo šest poena. Od početka šampionata ima samo jednu pobedu, ali je u poslednja dva kola remizirao sa Kuala Lumpur Sitijem i Negerijem (oba po 1:1).

U prvoj polusezoni, 2. marta, Selangor je kao gost preslišao Kučing sa 5:0. Time je nastavio niz pobeda nad tim rivalom iz prošle godine, kada ga je savladao na oba susreta sa po 5:1 i 2:1.

MALEZIJA 1 – 15. KOLO

Perak – PDRM 1:2 (0:0)

Kelantan – Sri Pahang 0:5 (0:1)

Negeri Sembilan – Penang 1:1 (0:0)

Kelantan Junajted – Sabah 0:3 (0:2)

Ponedeljak

15.00: (1,05) Johor DT (11,0) Kuala Lumpur Siti (25,0)

15.00: (1,08) Selangor (10,5) Kučing Siti (17,0)

15.00: (2,00) Terenganu (3,70) Kedah (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Malezija 1Ričmond BoaćiSelangor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara