Foto: MN Press
Foto: MN Press

Boaći u Vojvodini – nemoguća misija

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.21. | 08:00

"Nema Vojvodina takve finansije da možemo da pariramo Zvezdi i Partizanu. Mogu slobodno reći da i Čukaričkom teško možemo parirati, jer i oni imaju velike budžete", ističe trener novosadskog tima Nenad Lalatović

(Od specijalnog izveštača iz Antalije)

Nakon dolaska Milana Kosanovića na mesto sportskog direktora, u Vojvodini su najavili da će do kraja prelaznog roka pokušati da pojačaju igrački kadar dvojicom ili trojicom fudbalera. Početkom nedelje prvo pojačanje već je stiglo u liku doskorašnjeg igrača Crvene zvezde Veljka Simića, međutim, klasičnog napadača, prema najavama inostranog, još nema. U pojedinim medijima, kako srpskim, tako i inostranih, u prvi plan je iskočio još jedan bivši član crveno-belih, Ričmond Boaći, kojem je krajem decembra istekao ugovor sa srpskim šampionom. Ipak, trener Nenad Lalatović je u razgovoru za zvanični sajt kluba odbacio mogućnost da napadač iz Gane pojača redove Vojvodine.

Izabrane vesti

"I ja sam o Boaćiju čitao na portalima. Prekvalitetan igrač i sigurno da bi za Vojvodinu bio ogromno pojačanje. Ja bih naravno voleo da ga vidim u svojim redovima, ali mislim da to u ovom trenutku nije realno", uverava Lalatović u intervjuu za klupski sajt.

Posao je prvenstveno nemoguć zbog finansijske u klubu, zbog čega uostalom neće ni biti previše pojačanja.

"Rekao sam već da nećemo dovoditi puno igrača, jer nismo u sjajnoj i bajnoj situaciji, moram da priznam. Nema Vojvodina takve finansije da možemo da pariramo Zvezdi i Partizanu. Mogu slobodno reći da i Čukaričkom teško možemo parirati, jer i oni imaju velike budžete. Opet moram da kažem, dolaze nove rate, duguju dve plate, tako da kad vidim kakva dugovanja imaju prema igračima, zaposlenima, ne mogu ni da tražim od njih da se dovede što više igrača. Jako mi je žao kad smo igrali za grupnu fazu Lige Evrope, da smo imali budžet, da smo mogli da uložimo u dva, tri kvalitetna igrača, imali bismo velike šanse da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Ali ja kao trener to ne mogu da tražim, morao sam da se oslanjam na igrače koji nemaju obeštećenja, igrače iz naše lige koje jako cenim, jer smatram da su to sjajni igrači koji mogu da donesu kvalitet našoj Vojvodini, što se pokazalo protiv Liježa, gde je Standard u poslednjih deset minuta bukvalno spasavao glavu, a dva njihova igrača vrede kao svi mi zajedno. Iz tih razloga ne dovodimo igrače, baziramo se na to koji će igrači otići iz kluba, da ako odu dvojica, dovedemo dvojicu."

Ukoliko inostrani napadač kojim slučajem dođe do kraja prelaznog roka, Lalatović ističe da će morati da bude instant pojačanje.

"Ako dođemo do situacije da dovedemo napadača i da to bude inostrani igrač, voleo bih da dovedemo dva, tri igrača, ali igrač koji bude došao u Vojvodinu i našu Srbiju i zarađuje dobar novac, mora da pravi veliku razliku. Taj špic igrač mora po sezoni da postigne između 15 i 20 golova. Moram da pohvalim ovom prilikom i Partizan. On je, na primer, pogodio sa Sadikom. On je za mene izvrstan igrač. Crvena zvezda je isto dovela sjajna pojačanja. Njihovi stranci su rešavali mnoge utakmica, kao i Partizanovi."

Nada se Lalatović da bi eventualnim prodaja u međuvremenu mogao da poveća budžet za dovođenje pojačanja. O odlasku Siniše Saničanina već se spekulisalo prethodnih dana, doduše, ništa konkretno.

"Šteta za mladog Topića što nije imao veću minutažu, jer bih za njega dobio sjajnu ponudu. Saničanin je postao A reprezentativac, trofejni je igrač, očekujemo njegov transfer, odnosno da će otići u inostranstvo", ističe strateg Vojvodine.


tagovi

Ričmond BoaćiNenad LalatovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara