(©MN Press)
(©MN Press)

Boaći: Vreme je da Gana osvoji Afrički kup nacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 23:55

I Idrisu Baba veruje da je ova generacija Crnih zvezda predodređena za velika dela

Kako se Afrički kup nacija približava, tako neozaobilazna priča postaje da li će Crne zvezde prekinuti post i konačno doći do toliko željene pete titule. Gana sanja podizanje pehara od 1982. godine, a Ričmond Boaći i vezista Maljorke Idris Baba saglasni su da je kucnuo čas da Crne zvezde osvoje titulu.

Izabrane vesti

"Govorim momcima da će Gana osvojiti Afrički kup nacija i kada me pitaju zašto mislim da će biti tako, kažem im da je to zato što igrači osećaju da je došlo naše vreme. Kada god razgovaramo, većina njih kaže da ovaj put, bez šale treba da osvojimo pehar. A, ako postoji jedinstvo unutar tima, možete uspeti. Ono što vam treba su jedinstvo i disciplina", rekao je Ričmond Boaći

Idrisu Baba u timu Maljorke standardno dobija šansu ove sezone. Drži vezni red tima sa Baleara koji uz Espanjol i Almeriju spada u najuži krug favorita za promociju u Primeru. Baba je dobrim igrama skrenuo je pažnju na sebe još prošle sezone dok je Maljorka bila član Primere, nije promenio sredinu kada je Maljorka skliznula u niži rang i očekuje da će uskoro napraviti korak napred u karijeri.

„Radujem se prelasku na viši nivo u karijeri. Želim ili da osvojim trofej sa Ganom, ili bar da dođem do finala Afričkog kupa nacija. Takođe, želim da postignem nešto sa Maljorkom ili sa nekim drugim klubom ako promenim sredinu”, kaže Idrisu Baba.

Afrički kup nacija održava se od 1957. godine, a Gana spada među najtrofejnije selekcije. Egipat sa sedam i domaćin predstojećeg takmičenja, Kamerun, sa pet su jedine uspešnije reprezentacije na afričkom kontinentu od Crnih zvezda.

Gana je prvi pehar Afričkog kupa nacija osvojila 1963. godine kao domaćin, a titulom se okitila i u narednom izdanju. Drugi put kao domaćin na tron se popela 1978. godine, a četiri godine kasnije u Libiji prigrabila je poslednji pehar. Crne zvezde su još pet puta uspevale da se domognu finala.


tagovi

Ričmond Boaći

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara