Raul Bobadilja (Reuters)
Raul Bobadilja (Reuters)

Bobadilja, vreme je

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 23:16

Paragvajska Apertura: Za povratak Gvaranija na pobedničke staze neohodno je da iskusni špic konačno krene da postiže golove

Nisu ni Olimpija, ni Sero Portenjo, niti Libertad, ali Gvarani i Nasional svakako ulaze u sastav velike petorke Paragvajskog fudbala. Da će borba u Aperturi 2021 biti neizvesna, možda i do poslednjeg 18. kola nagoveštava i tabela gde prvih šest ekipa staje u svega šest bodova. Zato Guarani kao sedmoplasirani ima obavezu da konačno prekine seriju loših rezultata, dok bi Nasional pobedom protiv gradskog rivala mogao da skoči na drugu poziciju.

Počeo je Gvarani prvenstvo sa tri pobede u prva četiri kola, ali u poslednje vreme nikako da iskoči iz lavirinta učmalosti i lošeg rezultatskog i golgeterskog raspoloženja. Nisu Aboridžini pobedili na prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima, na četiri nisu ni opepelili.

Izabrane vesti

Padali su pod mačem Sportivo Lukenja, Gvajarene i Sero Portenja u prvenstvu, dok im je u drugom kolu kvalifikacija za Libertadores kolumbijski Atletiko Nasional držao 180-minutni čas fudbala, ukupnim rezultatom 5:0 ih nateravši da se uhvate za glavu i dobro promisle o budućnosti.

Nakon svih tih posrnuća, bod u poslednjoj rundi protiv lidera Libertada došao je kao oaza žednom hodočasniku izgubljenom u pustinji. Sada će oko te oaze ekipa Gustava Kostasa pokušati da gradi stabilnost odnosno put ka vrhu tabele.

Raul Bobadilja jeste najzvučnije ime, ali nekadašnji fudbaler Hanovera i dalje čeka na debitantski gol u novoj sezoni. Njegov prezimenjak Florentin ima na kontu tri pogotka i najbolji je strelac tima. Nasional će se najviše oslanjati na Leonarda Viljagru, 30-godišnjeg napadača i prvog golgetera lige sa šest pogodaka. U prethodnom izdanju Aperture, poznatiji Bobadilja je na 14 utakmica postigao devet i namestio dva gola. Krajnje je vreme da se upali mašina.

Akademija bi trijumfom mogla da zakuca Gvarani bliže dnu tabele, dok bi Aurinegrosi u slučaju pobede preskočili šestoplasirani Sportivo Lukenjo. Dok dočekuje Gvarani, Nasionalu je deo mozga rezervisan za ono što sledi kroz pet dana – revanš meč sa 12. oktobrom (prvi završen 0:0) koji će odlučiti učesnika Kopa Sudamerikane. Tu se krije dodatna šansa za goste.

Poslednjih deset međusobnih okršaja doneli su samo jedan trijumf Nasionala. Doduše, bilo je to petardiranje Gvaranija na njegovom Rohelio Livijeresu. Pet puta rivalima je otišao po bod u ruke, dok su Aboridžini slavili u četiri navrata.

PARAGVAJ 1, 10. KOLO

00.15: (2,30) River Plejt (3,05) 12. oktobar (3,15)

02.30: (2,75) Nasional Asunsion (3,00) Gvarani (2,60)



tagovi

GuaraniKlub GuaraniNasional AsunsionNasionalParagvajParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara