Vlahović (© AFP)
Vlahović (© AFP)

Bobo Vijeri: Posle Halanda, Vlahović je najbolji mladi špic Evrope

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 13:43

„Daće lako 20 golova i u narednoj sezoni“, ističe čuveni centarfor

Prvo ime evropskog fudbala od igrača rođenih u ovom veku je Erling Haland, a drugo – Dušan Vlahović. Obojica su iz „klase 2000“ i samo to što je, trenutno, Norvežanin efikasniji stavlja ga u povlašćenih položaj među ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu, ali ako ljudi koji su nekad bili vrhunski špicevi ili ostavili trag kao treneri visoko kotiraju Srbina to znači da zaista vredi.

Bivši italijanski reprezentativac Kristijan Vijeri stavio je Vlahovića maltene u istu ravan sa Halandom i izrazio uverenje da je nekadašnji član Partizana sposoban da reprizira učinak iz minule sezone pod uslovom da ostane u Fjorentini, za koju je u prethodnom takmičarskom ciklusu postigao 21 gol.

Izabrane vesti

Posle Halanda, Vlahović je najbolji napadač Evrope u svom uzrastu. Vrhunski je špic, bez problema će i naredne sezone postići bar 20 golova“, ocenio je Bobi Vijeri na stranicama Gazete delo sport.

Srpski reprezentativac je ugovorom vezan za Ljubičaste do leta 2023. U Firenci žele da ga zadrže i uibace klauzulu po kojoj bi obeštećenje u slučanju transfera iznosili 70.000.000 evra. A Totenhem bi da prođe znatno jeftinije i već u aktulenom prelaznom roku ga angažuje kao zamenu u slučaju da Hari Kejn potpiše za Mančester Siti.

A da je Dušan kalibar za velike klubove smatra njegov bivši trener Đuzepe Jakini, koji je Vlahovića uporedio baš sa Vijerijem.

Tehnički me podseća na Boba. Poseduje sjajnu levicu, lepu figuru, izuzetan je u igri iza lopte, snažno šutira, tehnika mu je dobra, a vrlo kvalitetno napada slobodne prostore. Posle Halanda, Dušan je sigurno najbolji centarfor u „klasi 2000“. Predodređen je da napravi veliku karijeru, baš kao što je ima Paulo Dibala u Juventusu“, pojasnio je Jakini.

Razumljivo je što ga na "čizmi2 izuzetno cene. I ne samo na "čizmi".

Nije moje da pričam hoće li završiti u Juventusu, Real Madridu ili Mančester junajtedu, ali sigurno ima persolaniti za veliki klub. I ne, nisam samo ja zaslužan za njegov napredak, pohvale zaslužuju i Vinčenco Montela i Čezare Prandeli”, podseća Jakini ko je sve uticao na formiranje Vlahovića.


tagovi

Kristijan VijeriĐuzepe JakiniDušan VlahovićFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara