Ohi Omoidžuanfo (©Reuters)
Ohi Omoidžuanfo (©Reuters)

Bode Glimt na korak do odbrane titule, Moldeu ne pomaže ni gol-mašina Ohi

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.12.21. | 20:32

Četi Kjetila Knutsena potreban je bod u poslednjem kolu kako ostala na tronu

Bode Glimt došao je na korak do odbrane titule iako u pretposlednjoj rundi norveškog šampionata nije trijumfovao. Šampion je zaribao kod kuće, Bran mu je otkinuo bodove (2:2) , ali je Tomas Olsen odigrao za šampiona. Lilstrem je golom Tomasa Olsena izborio nerešen ishod sa Moldeom (3:3) i umanjio šanse Ohiju Omoidžuanfu da u januaru kao šampion stigne na stadion „Rajko Mitić“.

Utabao je Tomas Olsen stazu Bode Glimtu do druge titule u istoriji, zadržao je Molde na tri boda zaostatka za liderom pred kolo odluke, i uvećao šanse da postane najbolji strelac Elitserijena. Ko zna, možda i Zlatna kopačka Evrope, ako mu se zvezde poklope.

Izabrane vesti

Imao je Molde na svom bunjištu dva gola zaostatka, digao se iz pepela i smogao snage za preokret, koji ga uprkos povoljnom rezultatu na meču Bode Glimt – Bran ne bi odveo na čelo tabele, ali bi mu i remi šampiona u finalnoj rundi – naravno, ukoliko ispuni prvi uslov i on trijumfuje – doneo šampionski pehar. Doneo je Ohi Omoidžuanfo preokret Moldeu, postigao je gol za 3:2 i osamostalio se na čelu liste strelaca u Eliteserijenu.

Stigao je Ohi do 25. gola u sezoni, a onda se ukazala i njegova senka. Čovek koji mu ne da mira i prati ga u stopu – Tomas Olsen. Hladan tuš za Molde u 89. minutu. I za Ohija. Napadač koji će od januara zadužiti opremu Crvene zvezde ne ulazi u 30. rundu šampionata Norveške kao najbolji strelac, to zvanje deli sa Tomasom Olsenom.

Preti Tomas Olsen da bude faktor koji je oduzeo sve Ohiju Omoidžuanfu. Naslov prvaka, titulu najboljeg strelca, potencijalno i Zlatnu loptu. U nekoj ludoj kombinatorici...

Ulazi Bode Glimt u ciljnu ravninu sa tri boda prednosti, igra mu i bod u duelu sa Mjendalenom. Neophodna je pobeda Moldeu protiv Havesunda, uz poraz šampiona, pošto u Norveškoj – ako timovi budu poravnati kada se podvuče crta – odlučuje gol-razlika. Bode uoči utakmice odluke ima tri boda prednosti, i za dva bolju gol-razliku. Nije nenadoknadivo, ali...



tagovi

Ohi OmoidžuanfoMoldeBode GlimtNorveška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara