(©Reuters)
(©Reuters)

Bode već završio posao i poslao Dinamu poziv na ples (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 19:57

Ferencvaroš odoleo u Azerbejdžanu – 1:1

Ime jednog učesnika 4. kola kvalifikacija za Ligu šampiona već sada znamo. Bode Glimt je u prvoj utakmici završio sav posao i potpuno fudbalsko čudo bi trebalo da se desi pa da Žalgiris u revanšu napravi preokret.

Litvanci su se u Norveškoj držali pola sata, a onda su surovo pregaženi do konačnih 5:0, čime je Bode sebi otvorio vrata poslednje runde kvalifikacija i makar obezbedio mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izabrane vesti

Može se reći da je Bode večeras poslao pozivnicu Dinamu iz Zagreba na ples u 4. kolu, jer će se Norvežani za mesto u grupi Lige šampiona boriti sa pobednikom dvomeča Dinamo – Ludogorec. Hrvatski prvak je u utorak veče slavio u Bugarskoj sa 2:1 i bliži je prolasku.

Sve je krenulo nizbrdo po Žalgiris u 33. minutu kada je Ourega skrivio penal. Siguran sa kreča je bio Vetlesen i dao svom timu vetar u leđa. Samo tri minuta kasnije prednost Bode Glimta se duplirala, strelac je bio Pelegrino. Strašnu asistenciju je napravio Saltnes, proturio je loptu kroz četvoricu gostujućih igrača, pa je egzekutoru ostalo samo da pored golmana pošalje fudbal u mrežu.

U istom ritmu Bode je nastavio u drugom poluvremenu i ponovo u kratkom roku postigao dva gola. Salvesen je u 58. minutu pogodio za 3:0, a tri minuta kasnije Hojbraten je postigao četvrti pogodak i potopio sve nade Žalgirisa da može makar do pristojnog rezultata u Norveškoj. Ni to nije bilo sve, domaćin je u debeloj sudijskoj nadoknadi došao i do petog pogotka, da pečatira prolaz u naredno kolo.

Razlika u klasi dva tima je tolika da je teško zamisliti takvu utakmicu u revanšu pa da Žalgiris nadoknadi ovoliki minus.

Drugačije će biti u Budimpešti, u revanšu između Ferencvaroša i Karabaga, jer posle prvih 90 minuta ništa nije rešeno. Čak niko nema ni prednost na papiru.

Mađarski predstavnik je izborio remi – 1:1. Samo što mu sada kada više ne važi pravilo gola u gostima, to ne donosi nikakvu startnu prevagu.

Meč u Bakuu je bio izjednačen po svim parametrima, tvrd, a ništa drugačije se ne očekuje ni u revanšu. Ferencvaroš je poveo, Boli je postigao gol u 17. minutu, međutim, domaćin se vratio pre poluvremena preko Ovusua. I tu se rezultat na semaforu „ukočio“, nije se menjao do kraja utakmice.

U sastavu Karabaga među starterima su bili crnogorski reprezentativci Marko Janković i Marko Vešović, bivši igrači Partizana i Crvene zvezde.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČEVI

Utorak

Šerif - Plzenj 1:2 (1:1)

/Rašid 36pen - Hori 41pen, Buha 55/

Ludogorec - Dinamo Zagreb 1:2 (1:2)

/Tekpetej 22 - Perić 6, Prad 9 ag/

Monako - PSV 1:1 (0:1)

/Disasi 80 - Verman 38/

Union Sen Žiloaz - Rendžers 2:0 (1:0)

/Teuma 27, Vanzier 76 pen/

Benfika – Midtjiland 4:1 (3:0)

/Gonsalo Ramos 17, 33, 61, Enco Fernandez 40 – Sisto 78 pen/

Sreda

Bode - Žalgiris 5:0 (2:0)

/Vetlesen 33p, Pelegrino 36, Salvesen 58, Hojbraten 61, Espejord 93/

Karabag - Ferencvaroš 1:1 (1:1)

/Ovusu 34 - Boli 17/

Makabi Haifa - Apolon Limasol U TOKU

20.00: (2,20) Dinamo Kijev (3,25) Šturm (3,45)

20.45: (1,20) Crvena zvezda (6,50) Pjunik (15,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaFerencvarošKarabagMakabi HaifaBode Glimt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara