Žoržinjo (Reuters)
Žoržinjo (Reuters)

Bogovi pogledali Arsenal da ustane iz nokdauna uz Žoržinjovu bombu i nesrećnog Martineza (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 15:40

Tobdžije u nadokandi vremena slavile na Vila Parku

Već dvadesetak dana Arsenal baulja u nokadunu, ne uspeva da se uspravi i danas je bio na pragu novog kiksa ali ga je sreća konačno pogledala i na neverovatan način je prekinuo crnu seriju bez pobede.

Golovima u nadoknadi vremena Tobdžije su savladale Aston Vilu u gostima 4:2 i pobegle Mančester Sitiju na tri boda prednosti. Prvo mesto i dalje ostaje u vlasništvu ekipe Mikela Artete...

Izabrane vesti

Igrao je Arsenal fantastičan prvi deo sezone, imao serije pobeda, na polovini šampionske trke održavao prednost od osam bodova prednosti u odnosu na Mančester Siti... A onda je upao u kanal.

Od eliminacije protiv Sitija u Kupu Engleske se nije oporavio. Usledio je poraz od Evertona, remi sa Brentfordom i novi poraz u direktnom duelu za titulu protiv Sitija. Artetin tim je bio u strmoglavom padu koji je danas prekinuo Aston Vilin nesrećni golman Emilijano Martinez. Arsenalov bivši čuvar mreže ovoga puta nije bio miljenik sreće kao u finalu Mundijala. Postigao je autogol koji je rešio utakmicu u 93. minutu a onda ostavio praznu mrežu u koju se Gabrijel Martineli skoro ušetao za potvrdu pobede. Ruku na srce, mogao je Arsenal i ranije do pobede jer se propisno ispromašivao u drugom poluvremenu ali je na kraju pravda zadovoljena...

Odmah je krenulo loše po Tobdžije na Vila Parku. Oli Votkins koji igra u sjajnoj formi je nastavio sa serijom golova. U šestom minutu je pobegao Salibi i preciznim šutem iskosa matirao Remzdejla za vođstvo domaćih. Četvrti gol na poslednje četiri utakmice.

Imao je Arsenal ekspresan odgovor i poravnao rezultat posle samo deset minuta. Bio je Saka na pravom mestu da mu se odbije lopta posle intervencije Mingsa i zakucao je projektil pod prečku Martinezovog gola.

Preuzeo je Arsenal inicijativu, tražio drugi gol ali ga je u finišu poluvremena opet primo. Puklo je po desnom boku gde je Ben Vajt. Vilino zimsko pojačanje Aleks Moreno je prošao, uputio loptu u srce šesnaesterca, a Emilijano Buendija je inteligentno preskočio i omogućio Filipeu Kutinju svo vreme ovog sveta da se namesti na šut i matira Remzdejla.

Arsenal je na poluvremenu bio u ozbiljnim problemima...

Ipak, Arteta nije donosio brzoplete odluke i odlučio je da jo ostavi na terenu Trosara sa kojim je iznenadio u startnih 11 umesto Martinelija. Na početku drugog dela igre je Edi Nketija pogodio prečku i najavio ofanzivu koja je krunisana izjednačujućim golom Zinčenka posle sat vremena igre. Ovoga puta lopta posle kornera nije išla u peterac već na šut Ukrajincu koji je sa ivice šesnaesterca ispalio snažan šut u donji ugao Martinezovog gola.

Usledila je potpuna opsada Vilinog gola, ušao je Martineli i Arsenal je sve karte bacio na napad. Prvo je Nketija propustio sjajnu šansu a onda je Martin Edegard promašio neverovatan zicer. Skoro kao penal.. Na drugoj strani je Vila mogla do trećeg vođstva i pobede pošto je Bejli pogodio prečku. Delovalo je da je Arsenal izgubio još dva boda u trci za titulu...

Ali zimsko pojačanje Žoržinjo je u 93. minutu napravio potez možda vredan titule. Italo-Brazilac je strašnim šutem sa 20 i kusur metara pogodio prečku, lopta se odbila u teren ali je pogodila Martineza u leđa i odskakutala u mrežu. Neverovatna sreća za Arsenal i nesreća za Argentinca...

Krenuo je Martinez u dubokoj nadoknadi pred gol Arsenala da se iskupi ali nije uspeo već je primio još jedan gol. Fabio Vijera je krenuo sam na prazan gol, bio nesebičan i dao Martineliju da se upiše u strelce.



PREMIJER LIGA – 24. KOLO

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4 (2:1)

/Votkins 6, Kutinjo 31 - Saka 16, Zinčenko 60, Martinez 90+3 autogol, Martineli 90+8/

16.00: (1,85) Brentford (3,45) Kristal Palas (4,50)

16.00: (1,70) Brajton (3,90) Fulam (5,50)

16.00: (1,42) Čelsi (4,50) Sautemmpton (8,00)

16.00: (2,60) Everton (3,20) Lids (3,05)

16.00: (8,50) Notingem Forest (4,50) Mančester Siti (1,40)

16.00: (1,80) Vulverhmepton (3,60) Bornmut (5,20)

18.30: (2,65) Njukasl (3,20) Livepul (2,75)

Nedelja

15.00: (1,65) Mančester Junajted (3,80) Lester (5,50)

17.30: (1,85) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ŽoržinjoEmilijano MartinezOli VotkinsFilipe KutinjoOleksandr ZinčenkoBukajo Saka

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara