Sebastijan Batalja (©AFP)
Sebastijan Batalja (©AFP)

Boka ostala bez trenera: Batalja smenjen posle 11 meseci na rolerkosteru!

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 05:25

Čekaju se Rikardo Gareka ili Kili Gonzales

Dva zemljotresa odjeknula su gotovo istovremeno u Buenos Ajresu - posle šokantne eliminacije River Plejta u osmini finala Kopa Libertadores, najveći takmac Boka Juniors ostao je bez trenera! Munjevitom brzinom odjeknula je vest da je Sebastijan Batalja dobio otkaz posle 11 meseci na rolerkosteru...

Otkaz je direktna posledica Bokinog ispadanja u istom krugu elitnog takmičenja od Korintijansa posle penal ruleta, što je bila kap koja je prelila čašu pošto je klub u velikom padu forme poslednjih sedmica. U poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima Boka je doživela tri poraza, uključujući i poniženje od Banfilda drugog dana jula na Bombonjeri gde su gosti već posle 45 minuta imali tri gola prednosti, a konačni rezultat mogao je lako da bude i ubedljiviji. Batalja se za taj meč odlučio da izvede praktično ceo rezervni sastav kako bi nosioce čuvao za revanš sa Korintijansom na istom mestu, ali je i taj susret završen nepovoljnim rezultatom. Doduše, bilo je "samo" 0:0, mada se tada uveliko spekulisalo da su nekadašnjem vezisti Boke dani odbrojani.

Izabrane vesti

Tokom celog dana se u klupskim prostorijama većalo da li je vreme da se osvajaču dva pehara uruči zahvalnica. Uprava i sportski sektor vagali su opcije i na kraju odlučili da preseku vezu sa Bataljom i okrenu se drugim rešenjima. Najviše mu se spočitava to što je sočnim komentarima na konferenciji za novinare nedavno napao upravu kako mu nije obezbedila pojačanja po meri, što je izazvalo nemir ne samo u klupskom vrhu, već i u među igračima. Od tog istupanja je navodno izgubio svlačionicu koja mu je okrenula leđa.

Subota, 20.30: (3,60) San Lorenco (3,10) Boka Juniors (2,20)

Batalja odlazi iz Boke kao osvajač domaćeg Kupa i Liga kupa, mada mu je nepuna godina na klupi bila kao na rolerkosteru. Došao je kao trener rezervnog sastava, u teškom momentu za Boku, posle otkaza Migelu Anhelu Rusu i kontroverzne eliminacije u Kopa Libertadores od Atletiko Mineira, te deset utakmica bez pobede uz 599 minuta bez postignutog gola.

Odmah na početku mandata u prvi tim uveo je nekoliko momaka iz omladinskog pogona, dao im šansu i ubrzo se okitio peharom u Kupu. Uspostavio je napadački sistem koji je Boku doveo u zonu plasmana u Kopa Libertadores. Prve kritike zaradio je posle poraza u Superklasiku, a ubrzo zatim ušao je u prepucavanje sa direktorom i nekadašnjim asom kluba Huanom Romanom Rikelmeom. Prvo zbog poraza od Himnasije na Bombonjeri, onda i zbog transfer politike Boke.

Sada klub čeka Bataljinog naslednika. Kao dva glavna kandidata pominju se Rikardo Gareka i Kili Gonzales. Prvi je već priznao javno da je u kontaktu sa upravom Boke, mada zbog toga što se tek nedavno rastao sa reprezentacijom Perua gde je bio poslednjih sedam godina zatražio je dve nedelje da razmisli i donese odluku.

Gareka je izbor uprave, dok je navodno Rikelmeov pik Gonzales. Nekadašnji vezista Boke i reprezentacije Argentine je u martu razrešen dužnosti trenera Rosario Sentrala gde je bio od jula 2020. godine, dok je prethodno dve godine bio trener rezervnog tima. To mu je bio ujedno i prvi trenerski angažman u karijeri.

I Gareka i Gonzales su bivši fudbaleri Boke Juniors, koga god da izebere klub imaće podršku navijača.


tagovi

Sebastijan BataljaBoka juniorsKopa LibertadoresRikardo GarekaKili Gonzales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara