(©Reuters)
(©Reuters)

Boka pregazila Urakan na Bombonjeri, River preživeo Arsenal pred Superklasiko

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 04:17

Dva najveća argentinska kluba u direktnom okršaju odlučivaće ko ide dalje

Boka Juniors i River Plejt ispunili su uspešno misije uoči Superklasika. Izabranici Migela Annhela Rusa počistili su Urakan - 3:0. Boka je bila superiorna. Galjardov River nije briljirao, ali se pobedi u zube ne gleda - 2:1

Ljuti rivali u Superklasiko ulaze poravnati na tabeli. U plej-ofu Kupa Dijego Armando Maradona Boka i River su upisali dva trijumfa, a oba kluba su na startu "zone šampiona" remizirala. Ukrstiće koplja Boka i River 3. januara (01.30), a u 249. Superklasiku mogla bi da padne odluka o tome ko ide u finale Kupa Dijego Armando Maradona. Šansu će vrebati i Argentinos Juniors koji bi u slučaju pobede protiv Independijentea ušao u ravnopravnu borbu sa dva najveća argentinska kluba.

Izabrane vesti

Otvoreno su Boka Juniors i Urakan ušli u meč na Bombonjeri. Gost nije prezao da napadne tim Migela Anhela Rusa. Nakon Bokine prečke i Urakanovog poništenog gola, otpočeo je ples Đenovljana. Boku je u vođstvo doveo Ramon Abila. Bio je to mat u tri poteza i ne kaže se slučajno da je fudbal jednostavna igra kada ga igraju majstori. Za tren oka domaćin je ni iz čega stigao do gola. Abila je prelepu akciju krunisao golom, istina nije mu bilo teško da sprovede loptu u mrežu, a ključno dodavanje piše se kolumbijskom vezisti Edvinu Kardoni.

Neopreznost i poigravanje na sredini terena skupo su košta Urakan. Ponašali su se gosti kao da ne znaju da Boka koristi i najmanju priliku da postigne gol. Bio je to svojevrstan poklon pred odlazak na veliki odmor. U nadokandi prvog poluvremena talentovani tinejdžer Alan Varela oduzeo je loptu na sredini, doturio je do Abile, a kapiten Boke na večerašnjem meču u odsustvu Karlosa Teveza, mogao je da bira stranu na koju će da puca. Namestio se van kaznenog prostora, odapeo i udvostručio prednost Boke u pravom trenutku.

Sve je vodilo ka tome da će rezultat iz prvog poluvremena biti i konačan, a Ramon Abila jedini strelac na meču. Ipak, da ne bude tako i da Boka popravi gol-razliku pred Superklasiko, pobrinuo se Agustin Obando. Samo što je kročio na teren, Obando je u 90. minutu povisio na 3:0 fantastičnim pogotkom van šesnaesterca.

Čekali su na Bombonjeri vesti sa Aveljanede i rezultat koji je stigao nije ih obradovao. River se prilično dugo mučio da slomi otpor Arsenal Saradnija. Parirali su gosti čitavo prvo poluvreme, ali su Milioneri slomili otpor Sarandija u 56. minutu. Da River povede, bilo je neophodno i malo sreće. Odbranio je golman Galjardo šut, a na odbitak je natrčao Ignasio Fernandez. Nije mogao da promaši. Ispostavilo se da je Marselo Galjardo povukao pravi potez uvođenjem Fernandeza. Napadač mu je vratio golom kroz 10 minuta.

Drugi gol Milionera prava je majstorija. I ponovo je Fernandez bio uključen u akciju. Izbacio je Fernandez sigrača Matijasa Suareza, dodavanje je bilo savršeno, a napadač Rivera je prekrasnim lobom sa nekih 25 metara savladao Galjarda. Urugvajac Džonatan Kandija učinio je da situacija postane zanimljivija, meč uzbudljiviji i da se zakuva u završnici. Pogodio je krilni fudbaler u 84. minutu, pružio svom timu priliku da iščupa bod, ali je sve ostalo na tom jednom golu.


KUP DIJEGA ARMANDA MARADONE, PLEJ-OF, GRUPA A - 3. KOLO

Nedelja

Boka Juniors - Urakan 3:0 (2:0)

/Abila 26, 45+1, Obando 90/

Ponedeljak

River Plejt - Arsenal Sarandi 2:1 (0:0)

/Fernandez 56, Suarez 67 - Kandija 84/



tagovi

SuperklasikoArgentina 1River PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara