Detalj sa meča Boka - River (©Reuters)
Detalj sa meča Boka - River (©Reuters)

Boka preživela penal dramu, podigla trofej kupa i izborila grupnu fazu Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 03:53

Posebna satisfakcija navijačima Đenovljana je preticanje River Plejta...

Često se trofej u kupu naziva utešnom nagradom, pogotovo kada titulu prigrabi najomraženiji rival. Ali teško da se to može i biti, pošto Boka ne samo da je obogatila vitrine, nego je stekla prohodnost u grupnu fazu Kopa Libertadoresa i inkasirala je više od 50.000 evra.

Podelili su se River Plejt i Boka Juniors. Glavna nagrada otišla je na Monumental, a utešna, posle penal ruleta stigla je na Bombonjeru. Preživela je Boka, podigla je trofej iako je poslednjih pola časa igrala sa igračem manje protiv Taljeresa, i delimično se iskupila za bleda izdanja u argentinskom šampionatu. Na kratko će Đenovljani zaboraviti ono što ih peče, došlo je vreme da se i ono ove sezone raduju - 0:0 (penalima 5:4).

Izabrane vesti

A, posebna satisfakcija navijačima Boke Juniors je činjenica da je njihov tim osvajanjem četvrtog pehara u Kupu Argentine po još jednom parametru pretekao River Plejt. Više nisu isti, nisu izjednačeni. Boka je izbila ispred. Trofej kupa melem je na ranu navijačima.

I dok se na Bombonjeri sprema velika fešta, u Taljeresu tuguju. Propustili su priliku koja će im se ko zna kada ukazati. Nikada Taljeres u svojoj istoriji nije došao u posed nacionalnog trofeja. Ima međunarodnu krunu, ali unutar argentinskim granica nikada najbolji bio nije. Ni u šampionatu, ni u kupu. Imao je protiv Boke sve na tacni... 

Markos Roho (©Reuters)Markos Roho (©Reuters)

Više od pola sata Boka Juniors igrala je sa igračem manje nakon što je Huanu Ramirezu arbitar pokazao druči ćuti karton. Upala je tada u čelični stisak Taljeresa. Uspela je da mu se otrgne i izbori penal rulet. Sreća joj se osmehnula u drugoj seriji. Hektor Fertoli nije bio siguran, od desetorice izvođača penala - petorice sa obe strane - samo udarac napadača tima iz Kordobe nije zatresao mrežu. 

Markos Roho, Karlos Izkijerdos, Kristijan Pavon, Agustin Sandez i Eduardo Salvio bili su precizni za Boku Juniors. Podjednake, ako ne i veće, zasluge idu na račun golmana Agustina Rosija. Pročitao je čuvar mreže Đenovljana gde će pucati Fertoli, i ta odbrana ispostavila se kao presudna. 

Kada se sve sabere i oduzme, ne može Sebastijan Batalja biti nezadovoljan urađenim. Gubitak titule jeste veliki minus, ali Boka juniors je na Bombonjeru unela novi trofej, imala je obezbeđen izlazak u kvalifikacije za Kopa Libertadores, a sada u džepu ima i grupnu fazu elitnog takmičenja na Zelenom kontinentu. I simboličnu novčanu nagraduj za uslove modernog fudbala. Bez ikakve sumnje “pući će” ta svota za jednu noć. 

Neće na Bombonjeri žaliti da potroše i koju novčanicu više, jer obišli su River Plejt.

ARGENTINA, KUP - FINALE

Četvrtak

Taljeres Kordoba - Boka Juniors 0:0, penalima 4:5

/Retegi, Fertoli, Mendez, Dijaz, Santos - Roho, Izkijerdos, Pavon, Sandez, Salvio/


tagovi

Boka juniorsTaljeres KordobaKup ArgentineJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara