Navijači Boke (©Reuters)
Navijači Boke (©Reuters)

Boka sama kroji sudbinu – 81 minut do povratka na čelo i meča za krunu na Bombonjeri

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 13:37

Argentinska Liga profesional: Rasing je pretekao plavo-žute, ali velikan iz Buenos Ajresa može da se vrati večeras (20.00) na čelo ako dobije u gostima Himansiju la Platu

Za vikend pada odluka o šampionu Argentine i nasledniku River Plejta na tronu – Boka Juniors ili Rasing?

Studenti iz Aveljanede imaju dva boda više posle pobede u gostima protiv Lanusa (1:0) i poraza tima iz s Bombonjere protiv Njeuls Old Bojsa u Rosariju (0:2). Ipak, plavo-žuti drže sudbinu u rukama. Za vikend na klultnoj Bomboneri igraju meč poslednjeg kola sa Independijenteom, ali pre toga 81 minuta drame u gostima protiv Himnasija la Plate.

Izabrane vesti

Tri boda su imperativ za Boku. Ovaj meč je prekinut početkom prošlog meseca u devetom minutu, jer su domaći navijači ubacili suzavac na teren, nezadovoljni što svi nisu mogli da uđe na stadion Huan Karmelo Zeriljo u La Plati. Nažalost, posle stambeda i tuče sa policijom, jedan život je izgubljen. Navijač Himnasije je podlegao povredama.

20.00: (3,00) Himnasija la Plata (2,70) Boka Juniors (2,65)

Igraće se večeras (20.00) preostalih 81 minut, meča koji bi mogao da bude jedan od najvažnijih u ovoj godini za Boku. Tri boda velikana vratiće na čelo, dok svaki drugi ishod daje šansu četi Fernanda Gaga da se dokopa titule u najboljoj ligi Gaučosa.

Boka ne može da računa na važne defanzivce, Markosa Roha i Horhea Figala. Od ranije su van stroja Serhio Romero, Ezekijel Zebaljos i Sebstijan Vila. Sve nade uperene su u Pipita – Darija Benedeta, povratnika na Bombonjeru. U napadu će mu društvo praviti Luka Langoni.

Domaća Himnasija je u padu forme u finišu šampionata. Osvojla je samo bod u prethodna dva kola. Gosti će biti pod velikim pritiskom, očajno su odigrali u Rosariju pre četiri dana kada su s igračem više u nastavku primili dva gola i zakomplikovali situaciju. Plavo-žuti nisu pobedili dva prethodna duela ekipu iz La Plate.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

ARGENTINA 1 – ODLOŽENI MEČ 23. KOLA

Četvrtak

20.00: (3,00) Himnasija la Plata (2,70) Boka Juniors (2,65) *

*igra se od 9. minuta

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsHimnasija La PlataArgentina 1Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara