Karlos Tevez (©Reuters)
Karlos Tevez (©Reuters)

Bokino blago – Karlos Tevez (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 03:38

Tim iz Buenos Ajresa pobedio Njuels Old Bojs u drugom kolu Grupe 4 Liga kupa Argentine. Apač načeo domaćina, Kolumbijac Vilja se vratio na teren posle skoro osam meseci

Boka Juniors ima maksimalan učinak posle dva kola Grupe 4 Liga kupa Argentine. Posle premijernog trijumfa protiv Lanusa (2:1), slavni tim sa Bombonjere je ostvario i drugu pobedu na gostovanjima. Pao je Njuels Old Bojs u Rosariju – 0:2. Domaćinu je ovo drugi neuspeh, pa je daleko od prva dva mesta i borbe za nokaut fazu takmičenja iz kojeg najbolji tim ide u Kopa Libertadores.

Blago Boke je Karlos Tevez. Pošto je osvajao trofeje u Evropi, igrao za Mančester Siti i Juventus, u poznim igračkim godinama vratio se u klub za koji kuca njegovo srce. Imao je i kratkotrajnu avanturu u Kini, uzeo veliki novac, ali i sa 36 godina nije za staro gvožđe. Glad za golovima ga ne napušta.

Izabrane vesti

Popularni Apač je postigao prvi gol na meču u 36. minutu. Fudbaleri Njuelsa su izgubili loptu na svoju polovini, Kardona je video Karlitosa, koji je izbegao ofsajd zamku i onda rutinski obišao golmana Aguerea za vođstvo velikana iz argentinske prestonice.

Sve dileme oko pobednika rešene su u 76. minutu, a strelac je bio još jedan veteran koji je napravio dobru karijeru u Evropi, Lisandro Lopez. Nekadašnji defanzivac Hetafea, Benfike i Intera dobro se snašao posle kornera. Bufarini je odlično skočio na prvoj stativi, Lopez je imao na leđima štopera Guaninija, ali je iz okreta uspeo da zatrese mrežu domaćina.

Meč je obeležio povratak na teren Kolumbijca Sebastijana Vilje. On se našao na terenu posle skoro osam meseci. Boka je od sredine septembra odigrala četiri utakmice grupne faze Kopa Libertadoresa, ali Vilje nije bilo. Razlog? Kolumbijskog napadača je sada bivša devojka Danijela Kortes u aprilu prijavila zbog nasilja, a 24-godišnji fudbaler je od izbijanja pandemije morao da se suočava sa pravosudnim postupcima i u Boki su odlučili da ga sklone iz tima.

Međutim, advokat njegove bivše partnerke Fernando Burlando istakao je da njegov klijent nema problema sa tim da Kolumbijac nastavi da se bavi svojom profesijom, pa je posle skoro osam meseci neizvesnosti i kontroverzi oko njegove budućnosti u klubu Vilja konačno pridružio saigračima. Igrao je do 88. minuta, kada je mesto prepustio Gonzalesu.

ARGENTINA, LIGA KUP - 2. KOLO

Ponedeljak

Grupa 4

Njuels Old Bojs - Boka Juniors 0:2 (0:1)

/Tevez 41, Lopez 76/



tagovi

Karlos TevezBoka juniorsArgentinaNjuels Old Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara