Markos Rikelme (©Reuters)
Markos Rikelme (©Reuters)

Bolivar sačuvao +1

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 02:47

U narednih pet dana u bolivijskoj Aperturi biće odigrana tri poslednja kola...

Bolivar je prethodnih sezona uglavnom lagano dobijao Real Potosi. Bilo je tu "petardi", "šestica", čak i jedna "osmica". Međutim posle 0:0 u prvom delu ovogodišnje Aperture bilo je jasno da je pred najvećim klubom Bolivije noćas veoma težak zadatak na gostovanju ovom timu. Otuda je ovo jedna od najslađih pobeda tima koji do kraja 2020. ima za cilj da se okiti jubilarnom 30. titulom šampiona države.

Momci iz La Paza loše su ušli u utakmicu. Real Potosi poveo je već u 4. minutu, međutim četa Naća Gonzalesa uspela je preokrene već do poluvremena. Oba gola za Bolivar postigao je iskusni argentinski napadač Markos Rikelme. Njemu je ovo bio peti pogodak na četiri poslednja susreta, a ove sezone sakupio ih je ukupno 20 i drži prvo mesto na listi strelaca.

Izabrane vesti

Sa veteranom Huanom Arseom on vuče Kraljeve kupa ka novoj tituli...

Pogotkom Ervina Savedre u 72. minutu gosti su osigurali pobedu. Potosi je u sudijskoj nadoknadi uspeo samo da ublaži poraz.

S ova tri boda Bolivar se vratio na čelo tabele, ispred Strongesta i Olvejz Redija, dva najveća konkurenta ove sezone. Mada je i Rojal Pari u igri, pošto ima samo tri boda manje od lidera, tri kola pre kraja.

Ono što je posebno zanimljivo a tiče bolivijeske Aperture jeste činjenica da će ona biti privedena kraju zaključno sa 31. decembrom. Ovo znači da će u narednih pet dana biti odigrana sve tri preostale runde. Bolivar sve drži u svojim rukama, ima bod viška, ali i veoma teško gostovanje petoplasiranom Vilstermanu. Posle toga, doduše, slede mu dva meča kod kuće, od čega prvi veliki derbi sa Olvejz Redijem.

U slučaju istog broja bodova u Boliviji odlučuje gol-razlika. Bolivar je trenutno na +30, a njegovi prvi pratioci na +27.

BOLIVIJA 1, 23. KOLO

Četvrtak

Horhe Vilsterman - Orijente Petrolero 2:2 (1:1)

Santa Kruz - Rojal Pari 2:4 (1:3)

Strongest - Nasional Potosi 3:0 (2:0)

Petak

Olvejz Redi - Vinto 4:0 (4:0)

Aurora - San Hoze 2:0 (0:0)

Bluming - Guabira 1:2 (1:1)

Subota

Real Potosi - Bolivar 2:3 (1:2)



tagovi

BolivarBolivija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara