Rodrigo Ramaljo slavi gol (©AFP)
Rodrigo Ramaljo slavi gol (©AFP)

Bolivija podelila tabelu, nazire se ko će iz Južne Amerike na Mundijal u Kataru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 00:08

Domaćin savladao Paragvaj ubedljivije nego ikad i produžio nadu da bi mogao do baraža

Nije lako igrati u La Pazu na nadmorskoj visini 3.640 metara, a vrlo dobro znaju to fudbaleri paragvajske reprezentacije. Poslednji put od 31 međusobnih duela savladali su Boliviju kao gosti u takmičarskom meču još 1973. godine (2:1).

Ovog četvrtka, u okviru 12. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, doputovali su kao bolje rangirana selekcija na tabeli, ali su doživeli najubedljiviji poraz ikada od svojih severnih komšija - 0:4.

Izabrane vesti

S ovom pobedom Bolivija je produžila nadu da bi mogla u baraž sa po jednom reprezentacijom iz Azije, Centralne Amerike i Okeanije, pošto se izjednačila sa današnjim rivalom na šestom mestu. Željeno peto mesto beži im četiri boda, s tim da Urugvaj ima meč manje (doduše, protiv vodećeg Brazila u gostima).

Po svemu viđenom u La Pazu, domaćin je zaslužio pobedu. Bio je konkretniji od početka meča, a to je donelo pogodak Rodriga Ramalja u 21. minutu posle odličnog šuta sa nekih 18-19 metara. Upravo je Ramaljo ukrao loptu gostima na polovini terena i započeo akciju koja je krunisana lepim golom.

Priliku da se vrate u meč Paragvajci su imali već tri minuta kasnije, kada je lopta pogodila u ruku Hozea Sagreda nakon centaršuta Alehandra Gamara, ali je Torinov Antonio Sanabrija očajno izveo penal, poslavši loptu preko gola.

Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan tim, što je rezultiralo s još tri gola u mreži Paragvaja i najubedljivijom pobedom Bolivije protiv ovog rivala.

U 53. minutu Moizes Viljarol se prikrao na drugoj stativi i skrenuo loptu u mrežu posle šuta Morena iz kontranapada koji je započeo Algaranjaz. Grogirani gosti u finišu meča još dvaput su morali da vade loptu iz svoje mreže. Prvo u 84. minutu zbog solo-prodora Viktora Abrega i nesigurne intervencije Antonija Silve, a onda i u četvrtom minutu nadoknade posle šuta Roberta Fernandeza iz trka.

Ovim porazom Paragvaje je sebe doveo u tešku situaciju. Pomenuli smo već da Urugvaj na petom mestu ima četiri boda više i meč manje. Ispred su, na pozicijama koje vode direktno u Katar, i Kolumbija, Ekvador, Argentina i Brazil.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 12. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Paragvaj 4:0 (1:0)

/Ramaljo 21, Viljarol 53, Abrega 84, Fernandez 90+4/

Kolumbija - Ekvador u toku

Petak

01.30: (1,20) Argentina (7,25) Peru (18,0)

02.00: (1,40) Čile (4,80) Venecuela (9,50)

02.30: (1,60) Brazil (4,00) Urugvaj (7,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoBolivijaParagvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara