Jovan Šljivić i Piter Olajinka (©MN Press)
Jovan Šljivić i Piter Olajinka (©MN Press)

Bolju priliku od ove neće imati: Kup poligon za Zvezdinu decu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 10:18

Osloniće se Vladan Milojević na mlade snage

Barak Bahar je neretko posezao za improvizacijama, nije mu bilo strano da ‘šalta’ formacije i u potrazi za pravom kombinacijom – do koje nije došao – menja igračima pozicije. Tako nešto Vladanu Milojeviću nije svojstveno. Po potrebi zna blago da odstupi od stvari koje propagira, ali u osnovi filozofija ostaje ista: nema previše rokada i gotovo uvek igraju najbolji, bar dok zacrtano ne bude ispunjeno.

Prvo prolazno vreme tačko je onakvo kakvo je i priželjkivao. Crvena zvezda se izborila za prednost domaćeg terena u trećem večitom derbiju i protiv TSC-a u plej-ofu, no sve dok ne dođe – ako u tom naumu uspe – do glavne premije – šampionskog pehara, Vladan Milojević neće ‘iskakati iz šina’. Zapravo, za jedno malo krivudanje Kup Srbije i duel sa OFK Vršcem (19.00) na stadionu “Rajko Mitić” jedna je od malobrojnih prilika. Ako ne i jedina.

Izabrane vesti

Zvezdina prednost u odnosu na Partizan u Mozzart Bet Superligi je neznatna – iznosi četiri boda – nakon utakmice sa pančevačkim Železničarem srpskom šampionu predstoje bitke isključivo sa timovima iz gornjeg doma, pa mlade snage bolju priliku od današnje neće imati.

Kup je jesenas bio, a i sada će biti poligom za Zvezdinu decu. Osloniće se Vladan Milojević na nju, biće to svojevrsna šansa mnogima da ugrabe ‘ekstra minute’.

Dok je Izraelac šefovao u Ljutice Bogdana, koristio je kup utakmice da promoviše bonuse. Protiv Trajala i niškog Radničkog koristio je Kostu Nedeljkovića, Jovana Mijatovića, Nikolu Kneževića, Jovana Šljivića, Vladimiru Lučiću, Uroša Kabića, Andriju Maksimovića, Stefana Mitrovića, Marka Stamenića, na kašičicu je minutažu dao i Veljku Vukojeviću i Veljku Milosavljeviću. I mahom su mu mladi igrači vraćali, jer zaslužni su bili za više od pola golova u te dve utakmice.

Na obilatu minutažu izdanci Zvezdine škole mogli bi da računaju i protiv drugoligaša OFK Vršca. U kolikoj meri, zavisiće od startera i onoga što urade. Ili ne urade. A, u prvoj postavi bi poziciju kraj leve aut-linije trebalo bi da zauzme Viktor Radojević. Na zimskim pripremama koristio je prostor koji mu se ukazao usled povrede Milana Rodića, a sada bi prvi put mogao da počne. Uz njega i – Jovan Šljivić.

Upravo je Jovan Šljivić taj koji je kod Baraha Bahara u kup utakmicama koristio priliku koja mu se ukazivala, pogotovo protiv Trajala kada je spakovao dva gola. Sve donedavno su mu to bili jedini u Zvezdinom dresu, do duela sa IMT-om, koga je načeo u ranoj fazi i postigao prvenac u Mozzart Bet Superligi.

Potencijalno bi Ivan Guteša mogao da se nađe među stativama umesto Omrija Glazera, no pitanje je do kojih granica će Vladan Milojević ići, i koliko biti spreman da izvrši veliki broj rokada. Svakako, ukoliko se Crvenoj zvezdi otvori, pristalice crveno-belih bi mogle da vide nekolicinu ispisnika škole.


tagovi

FK Crvena zvezdaOFK VršacKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara