Siniša Mihajlović (AFP)
Siniša Mihajlović (AFP)

Bolonja se nije ponela džentlmenski: Siniša Mihajlović dobio otkaz

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.09.22. | 16:37

Potencijalni naslednici srpskog stručnjaka su Tijago Mota, Klaudio Ranijeri i Paulo Souza

Posle tri i po godine na stadionu Renato Dalara, Siniša Mihajlović više nije trener Bolonje. Odluka rukovodstva kluba pala je nakon jučerašnjeg sastanka sa srpskim stručnjakom u njegovom domu u Rimu. Tako je okončana avantura duga 1.317 dana, puna uspona, padova i teških trenutaka koji podrazumevaju borbu sa leukemijom zbog koje povremeno nije mogao da vodi utakmice tima.

Činjenica, Bolonja je osvojila samo tri boda iz prvih pet mečeva u novoj sezoni u Seriji A, ali na osnovu svega što je Miha poslednjih godina učinio za klub, utisak je da su čelnici Rosoblua mogli da mu daju mnogo veći kredit. Bolonja je zahvaljujući prodajama fudbalera koje je upravo on brusio poput Takehira Tomijasua, Artura Teta, Matijasa Svanberga, te Arona Hikija u poslednja dva letnja prelazna roka prihodovala čak 70.000.000 evra. Ne minuloj letnjoj pijaci je sa 45.700.000 evra probila klupski rekod koji podrazumeva zaradu u jednom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Poređenja radi, Miha je i pretprošle sezone, takmičarske 2020/21 startovao sa tri boda, ali je u tada imao poverenje kluba sa kojim je prvenstvo okončao na vrlo solidnoj 12. poziciji. Tada je čak imao skor od jedne pobede i četiri poraza, dok Bolonja trenutno ima tri remija i dva poraza. Pritom je oba doživela od klubova koji su u bili apsolutni favoriti, Lacija i Milana.

Ne treba zaboraviti ni da je Miha u prvoj sezoni (2018/19) na klupu člana Serije A došao kao vatrogasac. Preuzeo je ekipu u februaru dok je sa svega 14 bodova kuburila u zoni ispadanja. Zatim je sa svojim pulenima osvojio 30 bodova na 17 mečeva i zadržao klub iz Emilia Romanje u elitnom rangu fudbala na Apeninima. Jasno je da se Bolonja nije ponela džentlmenski u ovoj situaciji.

Nekadašnji trener Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Milana i Torina je na klupi Bolonje zabeležio ubedljivo najduži staž. Vodio je tim na 130 utakmica uz skor od 43 pobed, 34 remija i 53 poraza.

Trenutno čelnici kluba vagaju između trojice kandidata da popune prazninu na klupi stadiona Renato Dalara. U igri su Tijago Mota, Klaudio Ranijeri i portugalski stručnjak Paulo Souza.


tagovi

Siniša MihajlovićBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara