Bomba iz Argentine: Barselona plaća 120.000.000 evra za Lautara!

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.01.20. | 21:13

Da li se sprema novi potres tla u režiji prvaka Španije?

Ništa Pjer Emerik Obamejan, ništa Rodrigo, Barselona planira da pomeri granice sa Lautarom Martinezom!

Zatreslo se tlo od Argentine do Evrope zbog vesti koju je plasirala Veronika Brunati, novinarka sajta TNT Sports koji u Južnoj Americi važi za jedan od najpouzdanijih izvora informacija! Posle Filipea Kutinja, Barselona još jednom planira da aktivira transfer bombu sa devetocifrenom ponudom koju Inter ne može da odbije, pošto Lautaro Martinez ima otkupnu klauzulu postavljenu na 110.000.000 evra! Navodno, Barselona namerava da ode i preko te granice i doda još deset miliona preko kako bi se i Lautaro odobrovoljio da lakše prihvati promenu sredine.

Izabrane vesti

Priče o Lautaru Martinezu i Barseloni aktuelne su još od letos i još je tada bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će se ovaj transfer dogoditi pošto je mladi Argentinac viđen kao idealna dugoročna zamena za Luisa Suareza, a na stadionu Kamp Nou izgleda i pored svih najava ne žele da čekaju leto da naprave presudni korak već hoće da Pistolerovog naslednika dovedu odmah! Martinezova karta za ulazak u Barselonu je Lionel Mesi za koga je on davao garancije još letos, ali tada su se klupski direktori posle konsultacija s Ernestom Valverdeom saglasili da je još rano da se potroši toliki novac za nekog ko neće odmah imati garantovanu minutažu pored Suareza. Kako su se okolnosti drastično promenile, a Suarez praktično završio sezonu, Martinez bi imao mesto u startnih jedanaest od prvog momenta, a onda bi od leta sa Urugvajcem delio minutažu koju bi kasnije u potpunosti preuzeo.

Ta se vest, ipak, potpuno kosi sa onim o čemu je dosad bilo reči. A, bilo je priče da će Barselona da “premosti“ narednih šest meseci sa igračem daleko pristupačnijim na tržištu, pre nego da se izdvajaju basnoslovne sume novca. Neko poput Olivijea Žirua ili Fernanda Ljorentea. Bilo je i spekulacija da se čak neće ni trošiti novac na zimu, već da će se rešenje potražiti u svojoj kući, ali izgleda da se od te ideje odustalo. Tokom dana počelo je da se šuška o mogućim akvizicijama Pjer Emerika Obamejana iz Arsenala ili Valensijinog centarfora Rodriga.

Obamejan se čak pominjao kao favorit ispred Rodriga, pogotovo što mu ugovor ističe za godinu i po dana i pristupačniji je od golgetera Valensije. Opet, neki manje važniji mediji iz Katalonije objavili su da je Barselona blizu dogovora s Valensijom za pozajmicu uz opciju otkupa i to po sledećoj formuli: pozajmica na šest meseci vredna 6.000.000 evra, plus opcija na 55.000.000 evra, ali pod uslovom da Rodrigo odigra određeni broj utakmica do leta.

U međuvremenu Kike Setjen je potvrdio da klub traži novu “devetku“, ali da je još rano pričati ko bi mogao da odmeni Luisa Suareza.
“Nama je ta opcija otvorena, ali zavisi od toga ko će otići. Trenutno računam na sve igrače, sto odsto. Svi igrači su vredni za mene, zato neću više da pričam o mogućim dolascima“, rekao je Setjen.

Martinez je sklopio odlično partnerstvo s Romeluom Lukakuom u Interu i zabeležio 15 golova, uz tri asistencije na 25 utakmica u svim takmičenjima. Ako se ispostavi da je Veronika Brunati u pravu, biće to drugi najveći transfer u istoriji zimskih prelaznih rokova, koji će opet postaviti Barselona! Videćemo samo da li je Lautaro Martinez spreman da napravi veliku promenu i ponese navalu Barselone na svojim leđima?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara