Karlos Tevez i drugovi osvojili su prvi pehar u 2021. godini (©Reuters)
Karlos Tevez i drugovi osvojili su prvi pehar u 2021. godini (©Reuters)

Bomba Kardone, izjednačenje Banfilda u poslednjem napadu, penal-rulet Boki! El Pibeov trofej ide na Bombonjeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.01.21. | 04:23

Plavo-žuti slavili posle boljeg izvođenje jedanaesteraca u finalu Kupa Dijega Armanda Maradone. Posle 90 minuta bilo je 1:1

Boka Juniors je osvojila prvi pehar u 2021. godini. Nadali su se na Bombonjeri da će posle 14 godina posta konačno osvojiti najvredniji trofej na tlu Južne Amerike, Kopa Libertadores, ali su zaustavljeni od Santosa u polufinalu. Utešni pehar stigao je protiv Banfilda posle boljeg izvođenje jedanaesteraca u finalu Kupa Dijega Armanda Maradone, premijernog takmičenja koje nosi naziv po preminuloj legendi svetskog fudbala. Posle 90 minuta nije bilo pobednika - 1:1. U penal seriji, Boka je bila bolja - 5:3.

Junak plavo-žutih bio je iskusni kolumbijsiki vezista Edvin Kardona. Davao je u ovom takmičenju neke važne golove, ali ga je trener Migel Anhel Ruso prikovao za klupu u dvomeču sa Santosom. Kardona je dobio šansu od starta i dokazao treneru slavnog kluba da je nepravedno zapostavljen.

Izabrane vesti

Kolumbijski maestro je u 64. minutu dobio jednu loptu po desnoj strani. Nije imao rešenje, krenuo je u solo prodor, otresao se jednog igrača Banfilda, a onda je uputio bombu sa oko 25 metara i golman Arboleda nije mogao da odbrani ovaj projektil. Lopta je išla pod prečku. Gol za TV špice.

U San Huanu je viđen tvrd meč. Nije bilo mnogo šansi za golove. Gosti sa Bombonjere su imali veći posed lopte, ali tek po neki šut u okvir gola na obe strane. Posle gola Kardone, Banfild je krenuo na sve ili ništa, ali mreža Andrade nije se zatresla do poslednjeg napada kada je viđena drama. U finišu utakmice je defanzivac Boke Emanuel Mas dobio dva žuta kartona, a desetoricom Boka je poklekla u šestom minutu sudijske nadoknade. Štoper Banfilda Lusijano Loljo je posle gužve u petercu Boke sa nekoliko metara uspeo da ubaci loptu u mrežu slavnog kluba. Odluka o prvom trofeju u Argentini rešena je posle penal ruleta.

Svih pet fudbalera tima sa Bombonjere bilo je precizno - Tevez, Vilja, Salvio, Izgjuerdez i poslednji izvođač najstrože kazne Hulio Bufarini koji je doneo na Bombonjeru prvi trofej u godini, a 70. u istoriji, kao melem na ranu posle ispadanja iz najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike. Tragičar je bio fudbaler Banfilda Horhe Rodrigez koji je u trećoj seriji poslao loptu daleko iznad gola Boke Juniors.

Napadač Boke Karlos Tevez bio je neizvestan za ovaj meč. Otac legendarnog napadača ima problema sa zdravljem, pa je popularni Apač želeo da bude uz njega. Naknadno je doputovao. Ruso ga je uvek u 84. minutu kako bi podigao pehar najboljeg tima u Liga kupu Argentine.

Pre ovog duela, poslednji put ova dva tima su odigrali meč u avgustu 2019. godine, kada je Boka slavila golom Soldana u 19. sekundi (treći najbrži gol u istoriji kluba). Narednog meseca trebalo bi da počne šampionat Argentine.

Podsetimo, kako je nastavak sezone u argentinskoj Primeri konstantno odlagan zbog pandemije virusa korona, čelni ljudi saveza odlučili su da osnuju novo takmičenje. Tako je nastao Kup Dijega Armanda Maradone. Novoformirano takmičenja počelo je 30. oktobra prošle godine. Šampion Boka kao osvajač trofeja ide direktno u Kopa Libertadores naredne sezone.

KUP DIJEGA MARADONE - FINALE

Ponedeljak

Banfild - Boka Juniors 1:1 (0:0) posle penala 3:5

/Loljo 90+7 - Kardona 64/


tagovi

Boka juniorsBanfildKup Dijega MaradoneEdvin Kardona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara