Bomba na krovu: Pejčinović potpisao za Voždovac!

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.02.20. | 20:15

Iskusni štoper zadužio dres Zmajeva

Voždovac je definitvno hit prelaznog roka u Superligi. Zmajevi su nakon Nemanje Vučića, Filipa Stuparevića i Despota Mihajlovića sačuvali pravu poslasticu za poslednje sate domaće pijace. Novi igrač Voždovca postao je nekadašnji reprezentativac Srbije, Nemanja Pečinović.

Iskusni štoper je na krov Tržnog centra stadion stigao nakon boravka u velikom broju klubova. karijeru je započeo u rodnom Kragujevcu, da bi potom igrao u Radu i Crvenoj Zvezdi, nakon čega se otisnuo u inostranstvo, gde je prvo igrao za Hertu. Nakon igranja u Bundesligi imao je privilegiju da nosi kapitensku traku Nice, za koju je u četiri godine odigrao preko stotinu mečeva. Potom je nastupao za rusku Lokomotivu, sa kojom je igrao i evropska takmičenja, da bi nakon toga zaigrao u kineskom prvoligašu Čančun Jataiju.

Izabrane vesti

Novi igrač Voždovca je svojeremeno bio standardni mladi reprezentativac Srbije, nakon čega je zabeležio i četiri nastupa za seniorsku selekciju.
"Srećan sam što sam postao član Voždovca. Prvi utisci su takvi da je ekipa sjajna i vrlo kvalitetna, igra se napadački fudbal i visok presing, što meni lično odgovara. Odlučio sam da se vratim u Srbiju pošto me mnogobrojne ponude iz inostranstva nisu zadovoljile, i da bih mogao da budem sa porodicom. Želeo bih da posle 10 godina opet „osetim“ srpski fudbal i mislim da je Voždovac prava fudbalska sredina za mene. Želim da vidim da je srpski fudbal u boljem stanju nego što sam ga ostavio kada sam odlazio", bile su prve reči Pejčinovića nakon potpisivanja ugovora.

Pejčinović će biti neka vrsta tutora velikom broju mladih igrača Voždovčana.
"
Biće privilegija igrati u timu sa ovoliko mladih, talentovanih igrača, ali i obaveza da bih bio uzor, kako na terenu, tako i van terena. Nema sumnje da je svim momcima cilj da zaigraju u inostranstvu i ostave veći trag, ja sam im na raspolaganju da svojim iskustvom pomognem na način, i u meri kojoj je to potrebno. Već sam upoznao momke, ovo je sjajna grupa ljudi, od uprave kluba, preko trenera i igrača, vidi se da vlada porodična atmosfera, da je klub na zdravim nogama, biće privilegija igrati u ovakvom okruženju", iskren je iskusni defanzivac, kojeg je nasmejala konstatacija da će njegov nekadašnji saigrač, Rade Koković sada biti - njegov trener.
"
Interesantna je situacija. Prošlo je 10 godina od kako smo Rade i ja bili saigrači, putevi su nam se razdvojili, ali sam pratio njegov trenerski put, zadivili su me njegovi uspesi sa Voždovcem, i tu sam sada da sve to zajedno nadogradimo. Naravno da je na terenu sve vrlo profesionalno, kada radimo, radimo ozbiljno, tu nema mesta prijateljstvu, samo profesionalan odnos", dodao je Pejčinović.

Zmajevi imaju visoke ciljeve na proleće.
"
Kada bacimo pogled na tabelu, vidi se da Voždovac ima prostora da se umeša u borbu za Evropu, i ako su to ambicije kluba, onda bi se naravno poklopili. Ukoliko se kockice poklope, nije ni to nerealno, ali hajde da radimo polako, da idemo utakmicu po utakmicu, i rezultat neće izostati", zaključio je Pejčinović.

Sportski direktor Voždovca Jovan Damjanović izrazio je zadovoljstvo što su Zmajevi dobili veliko pojačanje.
"
Kao što smo i najavili danas, prava transfer bomba, i drago mi je da je dogovor između Nemanje i Voždovca pao brzo. Ambicije se poklapaju, Nemanja sa svojim ogromnim iskustvom i velikom reputacijom prepoznaje Voždovac kao pravu fudbalsku sredinu u kojoj može da igra, i to nam imponuje. Mislim da kada predstavljate ovakvo pojačanje, ambicije se i same nameću, a one moraju da budu najviše i naravno da želimo da nadogradimo postignuto u prvom delu sezone. Jako sam zadovoljan kompletim prelaznim rokom i jedva čekam da vidim momke na terenu u prvenstvu", zadovoljno je konstatovao Damjanović.

Dolaskom Pejčinovića Voždovac je završio zimski prelazni rok, u kojem su pored iskusnog defanzivca dres Zmajeva zadužili još i Edin Ajdinović (Crvena zvezda), Aleksa Janković i Ivan Milosavljević (Partizan), Nemanja Vučić (Vojvodina), Despot Mihailović (Zvezdara) i Filip Stuparević (Votford).

Foto: FK Voždovac


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara